Smith har fire landskamper for Australia og spilte sin eneste kamp for Liverpool i 2013, da han kom innpå i Premier League-storkampen mot Chelsea. Etter at han vraket Liverpools kontraktstilbud i vår, står han nå uten klubb og kan derfor gå gratis til Rosenborg om de ønsker å hente ham permanent.

— Jeg måtte komme ut og spille førstelagsfotball. Liverpool er et tøft lag å slå gjennom i og de har en stor stall med spillere fra hele verden, sier Smith til adressa.no.

Trener med RBK i en uke

Smith skal i første omgang trene med Rosenborg den neste uken, men oppholdet kan bli forlenget dersom klubb og spiller ønsker det. 21-åringen kom til Trondheim onsdag kveld og hadde sin første trening med A-laget fredag.

— Det har vært bra. Været er likt som i England og jeg nyter å være her. Alle har vært vennlige og hjelpsomme. Det er en god klubb å komme til. Rosenborg er et topplag i Norge og spiller i Europaligaen. Det er stort å spille mot de aller beste, sier Smith, som ikke visste mye om RBK før han kom hit, utenom at det var en stor klubb med mye historie:

— Jeg ble veldig glad da jeg fikk høre at jeg kunne komme hit og trene med dem, sier han.

Offensiv og rask back

Kåre Ingebrigtsen forteller at oppholdet gikk i orden med god hjelp fra sportslig leder og tidligere Liverpool-spiller Stig Inge Bjørnebye.

— Han dukket opp via Stig Inges kontakter. Brad er en spiller som har spilt på Liverpool sitt A-lag og er her for å se på forholdene. Vi ønsker å se litt på han, så får vi se hvordan det går. Vi vet at han er en meget bra fotballspiller, sier Rosenborg-treneren.

Smith beskriver seg selv som en offensiv back, som også kan spille ving av og til. Han er glad i å angripe, med hurtighet og innlegg som de store styrkene.

— Nå får vi se hvordan det går her. Alle har hjulpet meg mye, så får vi se hva som skjer og prate sammen, sier Smith om den neste uken og tiden fremover.

Australieren tilbragte fjorårssesongen i lån hos Swindon Town, som til daglig spiller på tredje øverste nivå i England.