TILFREDS: Leder i Kjernen, Espen Viken, er fornøyd med det Matthias Vilhjalmsson har vist for Lerkendal-publikummet. Foto: Vegard Eggen, Adressa

— Vi er veldig fornøyd med måten Vilhjalmsson har kommet inn i gruppa på. Rosenborg spiller med et veldig krevende system, men jeg synes Vilhjalmsson har klart seg bra, sier Espen Viken, talsmann i Kjernen, Rosenborgs supportergruppe.Etter tre og en halv sesong i Start gikk Vilhjalmsson til Rosenborg i juli.

— Jeg synes han har prestert bra. Matthias har definitivt bidratt positivt i Rosenborg, mener Viken.

Fleksibel

Etter at Vilhjalmsson kom til Rosenborg har han spilt i både forsvaret og på midtbanen, ved siden av den vante spissplassen han hadde i Start.

— Vi ser all den jobben han legger ned. Det er mye grovarbeid som kanskje ikke gir resultater hver gang, men vi setter pris på innsatsen. Han er en anvendelig og allsidig spiller, sier Viken, som mener at Vilhjalmsson har fått en populær status i løpet av høsten i bartebyen.

— Det er klart. Han har scoret viktige mål og grepet mulighetene, selv om konkurransen er tøff. Avgjørelsen i semifinalen mot Stabæk hjelper veldig, sier trønderen.

Tror ikke på overkjøring

Rosenborg setter denne sesongen ny norsk rekord i hva som angår kamper i løpet av en sesong. De sorte og hvite fra Lerkendal har hele 51 tellende kamper på programmet gjennom 2015, og torsdag kveld ble det 0-1-tap hjemme for Dnipro. Det er ikke utenkelig at Rosenborg sparer noen av de største profilene mot Start.

— Kåre Ingebrigtsen (Rosenborg-trener) er en fornuftig mann. Han velger alltid det laget som er best, og det kan godt tenkes at Vilhjalmsson starter.

- Hva tror du om kampen?

— Start er en overkommelig motstander, men jeg tror ikke det blir overkjøring. Slipper vi oss litt ned så blir det knalltøft. Det er mot de svakere lagene vi har tapt seriegullet de siste årene, sier Viken.