Keepertrener Erik Ruthford Pedersen (69) har fått styrevedtak på at keeperen skal settes opp i formasjon.

Håkon Opdal jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Start på Ullevaal stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Starts keepertrener har lenge følt at keeperens plass blir neglisjert når det snakkes formasjon og spillesystemer i norsk fotball. Nå har han fått styret i Start til å vedta at keeperens plass på laget skal markeres ved å bruke et ett-tall når det skrives eller snakkes om formasjon. Det skal heretter hete 1-4-3-3 og 1-4-4-2 hos sørlendingene.— Keeperne må ikke akseptere å bli holdt utenfor, fordi fotball har blitt sånn at han eller hun er en viktig del av spillet. Man må altså ikke bare inkludere keeperen, han må integreres i all trening, sier Ruthford Pedersen til Starts hjemmeside.

Start oppfordrer nå mediene og alle som snakker om formasjon om å inkludere keeperen.

— Det er jo ikke tallet i formasjonen som er så viktig. Poenget er at tallet kanskje kan være med på å øke fokus på inkludering av alle spillerne, og det er det viktige, forteller Håkon Opdal til ikstart.no.

Opdal ble den store helten da Start tok et poeng mot Vålerenga på Ullevaal fredag. Vestlendingen scoret på et frispark fra midtbanen. Start presiserer at styrevedtaket ble gjort før Opdals vanvittige scoring.