Håkon Opdal sikret et poeng for Start med en av tidenes merkeligste scoringer i eliteserien.

Start fikk frispark etter 66 minutter rett ved midtstreken og flyttet opp mann og mus i jakt på utlikningsmålet.

VIDEO: Se reaksjonene etter Vålerenga-Start

Opdal, som til vanlig har et presist høyrebein, traff ballen både for hardt og upresist. Den enkle lange ballen skulle VIF-keeper Sascha Burchert plukke enkelt oppunder tverrliggeren.

Så skjedde det utrolige. Ballen gikk rett over fingertuppene til keeperen og rett i nettet.

— Jeg trodde den skulle gå over. Jeg tar på meg all skyld og må si unnskyld til guttene, sa Burchert etter kampen.

Unnskyldte feiringen

KEEPERTABBE: Sascha Burchert slipper inn frisparket til Start-keeper Håkon Opdal. Foto: Eirik Førde, Digitalsport

I Start-leiren ble målet tatt i mot med åpne armer, i et lag som har slitt stort den siste tiden ble Opdals superscoring og ett poeng på Ullevaal tatt svært godt i mot.Helten selv brukte noen sekunder på å skjønne hva som egentlig hadde skjedd da ballen lå i nettet. Så startet en ellevill feiring, så voldsom at Opdal faktisk sa unnskyld til sin kollega i Vålerenga etter kampen.

TIL TOPPS PÅ TWITTER: Håkon Opdal trendet kraftig i timene etter kampen. Foto: Skjermdump Twitter

— Det var kanskje ikke helt bra den feiringen. Men det var så viktig scoring for oss, sa Opdal, som først trodde ballen gikk i nettaket.- Jeg trodde ikke det var mål først. Derfor tok det litt tid, gliser Starts beste spiller i år.

Han innrømmer glatt at ballen ble slått altfor langt. Den eneste som mente utførelsen var perfekt var keepertrener Erik Ruthford Pedersen.

Kalte scoringen mirakel

— Et mirakel. Jeg har aldri vært med på noe liknende, sa veteranen etter kamp.

— Vanvittig. Egentlig bommer han jo med 30 meter, da. Men scoringen og det Opdal gjør i dag er ekstremt viktig for oss, sa Mads Stokkelien.

— Det er bare å ta av seg hatten for den scoringen og det Håkon Opdal gjør for oss i dag. Selvfølgelig skal det være lov å feire en slik scoring, sa Start-trener Bård Borgersen.

— Det er synd på vår keeper. Alle kan gjøre feil. Skyld heller på meg for at vi ikke vant kampen, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, etter en kamp Vålerenga fortjente å vinne etter å ha hatt de største sjansene.

Se høydepunktene fra kampen her:

Heldig med stolpene

Men Start stod i mot, også der takket være Opdal, som hadde tre gode redninger i tillegg til scoringen.

— Det er godt å ha noen redninger i tillegg, sier sisteskansen som var fornøyd med det Start prestert i slutten av første omgang og begynnelsen av den andre. Da fløt angrepsspillet bedre enn på lenge.

GLEDE: Håkon Opdal jubler for scoringen sin. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

— Jeg er ikke fornøyd med det vi presterer i starten. Jeg sa til guttene i pausen at vi må tørre å spille slik vi har øvd på. Vi klarer ikke dette om vi kun må forsvare oss, sier Borgersen, som ikke er med på at Start har hatt flaks etter å ha fått med seg to poeng i de to siste kampene. I begge kampene har både Håkon Opdal og stengene vært på klubbens side.Mot Vålerenga smalt ballen i stolpen tidlig i første omgang. Mot Lillestrøm forrige serierunde gikk to baller i stolpene.

Har mer å gå på fremover

— Nei. Det er ikke flaks. Vi slipper til mindre og har minimert sjansene for at det skaper mye på oss. Lagene har skapt rundt fem sjanser på oss. Det er ok, men jeg vil ha det tallet ned til tre. I tillegg har vi mye å gå på offensivt. Det er på en måte betryggende at vi tar poeng på tross av at vi ikke får det helt til fremover, sier Borgersen.

- Er det forsvarsarbeidet som må redde dere i år?

— Nei. Vi øver for å få en god offensiv også. Det er det som skal redde oss, svarer Bård Borgersen, før han setter seg på bussen hjem til Kristiansand.