VÅLERENGA — START 1-1

ULLEVAAL STADION (fvn.no): Midt i 2. omgang la Håkon Opdal et innlegg inn i Vålerenga-feltet. Den ballen så VIF-keeper Sascha Burchert ut til å ha full kontroll på, men ballen snek seg under tverrliggeren og i mål – til noen ville jubelscener at målscorer Opdal.

VIDEO: Se reaksjonene etter Vålerenga-Start

— Har ikke sett maken. Det var et innøvd trekk, men jeg prøvde jo ikke å skyte, sier Opdal til TV2 etter kampen, og legger til:

— Jeg ble litt revet med etter scoringen. Det var et viktig poeng og mål for oss.

Og etter målet kan Start-spillerne og trener Bård Borgersen takket Opdal for at Start fikk med seg det poenget fra landslagsarenaen. Opdal vartet opp med et par strålende redninger.

TABBE: Vålerenga-keeper Sascha Burchert har nettopp sluppet inn 1-1-målet mot Start. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Startet svaktStart så ikke ut til å være til stede da oppgjøret på Ullevaal startet, og vertene fikk lov til å gjøre akkurat som de ville.

Sov gjorde også Start-keeper Håkon Opdal da Vålerenga hadde tidlig i kampen. Innlegget gikk forbi alt og alle, og Opdal signaliserte at han hadde full kontroll på ballen. Det hadde han tydeligvis ikke, for ballen traff innsiden av stolpen, men heldigvis for Starts målvakt gikk ikke ballen over streken.

Vålerenga kjørte over Start i åpningsminuttene, og etter 18 minutter tok vertene en fortjent ledelse. Michael Christensen ble flere nummer for liten i en kroppsduell med Daniel Braaten. Angriperen kikket opp og fant navnebror Daniel Fredheim Holm helt mutters alene på bakre stolpe. På første berøring bredsidet Fredheim Holm ballen mellom beina på Håkon Opdal.

— Burde reddet

— Han hadde jo hele målet å skyte på. Jeg fikk en fot på ballen, men jeg klarte ikke å holde ballen ute, sa Håkon Opdal til TV2 i pausen.

— Den burde Opdal reddet. Han klarer å skyve over, men får ikke stokket beina, sa TV2-ekspert Freddy Dos Santos.

Start kom bedre med mot slutten av omgangen, og kom til et par gode muligheter. Men i et av omgangens siste minutt gjorde Opdal opp for 1-0-målet han kunne tatt. Ghayas Zahid kom helt alene med Opdal og prøvde å vippe ballen over Starts keeper, men Opdal fikk opp høyrearmen og gjorde at Vålerenga kun ledet med ett mål midtveis.

Så fikk Start frispark – på midtbanen

Det virket helt ufarlig. Opdal la ballen inn, høyt og nesten uten fart, men den fant veien til nettmaskene.

Og Opdal viste seg igjen som Starts beste spiller da han gang på gang gjennom hele kampen reddet laget fra flere baklengsmål.

Med dette poenget har Start nå et poeng ned til Mjøndalen på kvalifiseringsplass og to ned til Tromsø under streken. Det poenget kan vise seg å bli ekstremt viktig i avslutningen.