Rosenborgs Jonas Svensson er tatt ut i troppen til kampene mot Malta og Italia.

— Han har hatt et lite gjennombrudd denne sesongen som høyreback. Det er en spiller i god utvikling som vi har fulgt over lang tid. Vi gleder oss til å stifte bekjentskap med Jonas, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo i en pressemelding fra Norges Fotballforbund.

Svensson står bokført med tre U23-landskamper og 16 U21-landskamper.

Totalt har han spilt 62 aldersbestemte landskamper for Norge.

— En milepæl for meg

— Dette er stort og en milepæl for meg. Jeg tror nesten jeg ikke har gått glipp av en eneste samling heller. Men A-landslaget har hele tiden vært målet. Og det var også noe av grunnen til at jeg omskolerte meg til back, sier Svensson til RBK.no.

Den kommende tiden skal Norge ut i viktige EM-kvalifiseringskamper mot Malta (lørdag 10. oktober) og Italia (tirsdag 13. oktober).

— Jeg skjønner at det ikke ligger i kortene at jeg starter noen av kampene, men jeg skal gjøre mitt for å gi et så godt inntrykk som mulig. Og får jeg muligheten i kamp, så er jeg steinklar, sier han.

Erstatter Høgli

Svensson kommer inn for Tom Høgli, som måtte melde forfall på grunn av et brudd i ryggen.

Høgli er ute i opp til seks uker. Dermed kan det fort bli en kamp mot klokken for venstrebacken for å rekke eventuelle play-off-kamper i november.

Norge innehar for øyeblikket den siste direkte EM-plassen i gruppe H, men Per-Mathias Høgmos menn ligger bare to poeng foran Kroatia.

Dermed kan Norges beste menn bli tvunget ut i play-off dersom de avgir poeng i enten hjemmekampen mot Malta eller bortekampen mot Italia.