— Det er ikke mange navn på blokka. Det er en prioritert oppgave for styret å få landet dette så fort som mulig, sier Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start.

Onsdag ettermiddag holdt Start et planlagt styremøte, der trenerspørsmålet var et av temaene.

— Vi hadde en prosess som ble stoppet da Mons Ivar Mjelde sluttet i september. Vi har hatt en gjennomgang av kandidatene, og nå har styret valgt videre prosess, sier styreleder i Start, Magne Kristiansen.

Bård Borgersen og Mattias Andersson, som ledet Start i siste del av sesongen, er nå tilbake til sine arbeidsoppgaver som henholdsvis utviklingssjef og Start 2-trener. Begge har fått beskjed om at Start har gjenopptatt trenerjakten.

Den viktigste ansettelsen

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, skal både styret og ledelsen i Start vært klare på at Steinar Pedersen er klubbens førstevalg. Jerv-treneren har en kontrakt ut 2018 med Grimstad-klubben. Start-sjefen vil ikke si noe om de har startet samtaler med de aktuelle kandidatene. Pedersen sier til Fædrelandsvennen at han er Jerv-trener, og at det er ingenting nytt.

— Jeg har ikke noe behov for å kommentere navn, dialog eller prosess, sier Øgrey Brandsdal.

Han karakteriserer ny trener som den viktigste ansettelsen en klubb kan gjøre.

— Det er han som er frontfiguren for klubben, det er han supporterne skal assosiere seg med, det er en viktig jobb i forhold til spillerne og de sportslige prestasjonene, sier Øgrey Brandsdal, som legger til at det er vanskelig å sette en eksakt dato på når hovedtreneren skal være på plass.

Spillerne skal møtes igjen til sesongoppkjøring i begynnelsen av januar.

— Det blir på denne siden av året. Det blir en veldig spennende jul, for det er mye som skal på plass, sier Øgrey Brandsdal.

Entusiasme og engasjement

Det er Øgrey Brandsdal, Magne Kristiansen (styrerleder), Tom Edvardsen (nestleder), Trond Are Gjone (styremedlem) og Pål Lydersen (styremedlem) som har ledet arbeidet med å finne den nye hovedtreneren. Spillerutvikling er et av kravene til personen som blir ansatt. Underholdende fotball er også et viktig element.

— Vi har gjennom årene blitt kjent for å ha mange individualister på Start. Det må vi komme litt tilbake til. Vi må skape begeistring, for vi driver jo i underholdningsbransjen også. For å skape entusiasme og engasjement rundt Start, må vi ha noen profiler som står for noe ekstra. Den retningen ønsker jeg at vi skal gå. Vi skal være litt mer underholdende, og spille litt mer offensiv fotball, sier Øgrey Brandsdal.

Evaluering av 2015-sesongen var også et tema på styremøtet onsdag.

— Det er helt naturlig at meg, som daglig leder, og styret, ser på seg selv med litt kritiske øyne på hvordan året har vært, sier Øgrey Brandsdal.