Onsdag i forrige uke sikret Start plassen i eliteserien etter 3-1-seieren over Jerv (4-2 sammenlagt). Etter kampen var fremtiden til Steinar Pedersen nok en gang et tema.

Start skal ha ny hovedtrener før 2016-sesongen, og spekulasjonene har rast om Jerv-treneren er mannen som kommer inn.

Etter onsdagens kamp var styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, klar på at Pedersen ville bli værende.

Det synspunktet er ikke endret.

— Har Start tatt kontakt angående Steinar Pedersen?

— Nei, svarer Topland.

- Forventer du at Start tar kontakt?

— Nei, men i fotballen så vet man ikke hva som skjer fra den ene dagen til den andre. Per i dag er det ikke aktuelt. Vi har gitt den samme beskjeden hele tiden, og planlegger med Steinar ut 2018 vi, sier Topland.

Steinar Pedersen forholder seg til kontrakten med Jerv, som strekker seg ut 2018-sesongen.

— Jeg har ikke noe nytt å fortelle deg. Spekulasjonene lever jeg fint med, men jeg har ikke noen kommentarer utover det.

— Trener er prioritert oppgave

I sommer ble klart at Mons Ivar Mjelde ikke ville fortsette som Start-trener etter 2015-sesongen. Klubben begynte da med en prosess for å finne en ny hovedtrener. Den jobben ble lagt på vent da Mjelde og Odd Berg forlot klubben i midten av september.

— Bård Borgersen, Mattias Andersson og Erik Ruthford Pedersen fikk én oppgave da de kom inn, og det var å holde Start i eliteserien. Det klarte vi foran en fullsatt Sør Arena. Avslutningen kunne ikke blitt bedre, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

Per Gunnar Topland håper å beholde Steinar Pedersen i Jerv.

Han sier at klubben har nå gitt Borgersen og Andersson beskjed om at redningsaksjonen er over, og tatt opp prosessen rundt trenerjakten igjen.— Trener for 2016 er en prioritert oppgave for oss, sier Øgrey Brandsdal, som ikke ønsker å kommentere navn.

Start har et planlagt styremøte onsdag.

— En av agendaene der blir å evaluere året som har vært. Dette styremøtet har ligget i kalenderen en stund før vi visste at det skulle bli kvalik, sier Øgrey Brandsdal.

Trenerlogistikk vil også bli blant teamene onsdag.

— Ikke tenkt på neste år

Start har per dags dato ingen hovedtrener. Det er Bård Borgersen som nå planlegger før 2016-sesongen med alt det innebærer.

— Jeg jobber som trener for Start, helt til noen sier at jeg ikke skal være det lenger. Det er mange ting som skal planlegges nå, deriblant treningskamper og spillerlogistikk. Dette dreier seg uansett ikke om meg, men om Starts fremtid. Start har nå kommet i mål, men så er det noen mållinjer også i 2016. Vi kommer ikke til å overleve nok en sesong som dette. Det er helt sikkert, sier Borgersen.

— Hva skjer med deg neste år?

— Jeg har ikke tenkt en tanke på neste år, for jeg har vært så utrolig opptatt av å gjøre dette produktet best mulig. Det som skjer, det må skje, sier Borgersen.

- Har du inntrykk av at du er en aktuell kandidat?

— Det må du høre med andre om, sier Borgersen.

- Har du lyst?

— Jeg skal ikke si så mye om det. Jeg er fotballtrener i hjertet mitt, det er det eneste jeg kan si.

- Har det gitt mersmak å være hovedtrener?

— Å jobbe med utvikling er tidskrevende og tøft, så det kan jeg og det vet jeg. Jeg fikk ekstremt mange gratulasjoner etter kampen mot Jerv. Det var en fantastisk kamp, og en ellevill reise. Det beskriver vel egentlig den kampen som begynte mot Sarpsborg 08, og som sluttet her på onsdag. Der mange hadde lagt seg ned, blitt lei seg, blitt frustrert og gitt opp, der spilte vi helt ut, og lyktes. Det er også noe av det jeg er stolt av, sier Borgersen, som avslutter med følgende;

— Jeg synes det er utrolig gøy å være fotballtrener.

— Har vel innfridd

Frode Nordskag er leder i Starts supporterklubb Tigerberget. Han sier følgende om Borgersens innsats;

— Nå har vi visst siden Bård Borgersen tok over så var det kun en midlertidig løsning. Med mål om at vi skulle holde plassen, så sånn sett har han vel innfridd.

- Hva tenker dere om trener for 2016? Er Borgersen en kandidat i deres øyne?

— Vi skulle nok ha ønsket en mer permanent løsning fra starten av, men med de økonomiske utfordringene Start har slitt med år, så skjønner vi at det har vært vanskelig. Det er ikke lett for en trener å snu motgang til medgang over natta. Man kan ikke alltid skylde på treneren, men om Borgersen er rett mann for fremtiden, det spørsmålet overlater vi helt og holdent til Start. Og er overbevist om at de vil ta de rette valgene for fremtiden. Supporterklubben vil til en hver tid støtte den treneren som har hovedansvaret uansett. Vi velger å gi Start ro rundt trenerspørsmålet nå, sier Nordskag.