— Vi reiser tirsdag morgen, og blir til søndag. Det blir kjempespennende. Mikael er litt nervøs, selvfølgelig, sier pappa Terje Ugland.

Start-talentet skal i utgangspunktet prøvespille for Leicester sitt U17-lag.

— Vi kommer til å se det litt an etter den første treningen. Han er jo bare 15 år, men Leicester var veldig tydelige på at han hadde noe å tilføre gruppa, sier Ugland.

Mikael Ugland spiller til daglig på Starts G16-lag. Denne sesongen har han i tillegg fått sjansen i flere kamper for Start 2 i 3. divisjon. Midtbanespilleren er på Norges G15-landslag, og det er også der Leicester oppdaget ham.

— Vi ble kontaktet gjennom en speider fra Leicester, sier Ugland.

Mikael spilte blant annet i denne G15-kampen:

— Det er noe tidlig

- Mikael er 15 år. Hva tenker dere om at han eventuelt reiser ut allerede nå?

— Vi har pratet om det hjemme, og vi synes i utgangspunktet at det er noe tidlig. Leicester er opp tatt av at ungguttene skal gå på skole, og har et opplegg for det. I første omgang reiser han over for at det skal være en liten happening for ham. I tillegg får han testet seg mot jevnaldrende gutter i England, sier Ugland.

Han beskriver sønnen sin som en veldig ambisiøs fotballspiller.

— Mikael har vært veldig spesiell siden han var fire år. Han bruker veldig mye tid på dette, og ligger nok på over 20 timer i uke med ball, sier Ugland.

15-åringen som nå skal på prøvespill i England har Våg som moderklubb. Da han var 13 år, ble det en overgang til Start. Der er han tilbudt en kontrakt fra og med 1. januar.

— Tanken er at Mikael skal trene jevnlig med Start 2, så får vi se hvordan det barker i vei. Målet må være å spille mest mulig der, sier Ugland.

Start: — Lykke til

15-åringen blir sett på som et stort talent i Start.

— Mikael er veldig sterk mentalt, god en mot en både offensivt og defensivt. Han er også en enormt bra omstillingsspiller, og det er en ting som både vi og landslaget ser etter. Han har vært mye med der også, sier spillerutvikler i Start, Øyvind Dalseth.

Midtbanespilleren har allerede hatt flere økter med Starts A-lag.

— Når vi gjør det med en så ung spiller, så er det for å gi spilleren motivasjon og for at de kan kjenne på nivået, sier Dalseth.

- Hva tenker du om at han skal til England på prøvespill?

— I mine øyne er det et naturlig hierarki. Når en klubb som ligger på førsteplass i Premier League ønsker en av våre spillere, så er det bare sånn det er. Vi vet ikke om det blir noen overgang, men vi kan bare ønske lykke til, og synes at det er en kul greie, sier Dalseth, som har snakket med mellommannen som ordnet prøvespillet.

— En klubb som Leicester henter ikke bare folk inn på prøvespill. Leicesters innstilling er at Mikael er bedre enn de spillerne klubben har i samme posisjon, sier Dalseth.

Premier Leagues beste til nå

Leicester har fått en uvirkelig start i årets Premier League og topper serien etter 13 spilte serierunder, ett poeng foran Manchester United.

Klubben har kjente profiler som Jamie Vardy (toppscorer i Premier League med 13 mål), keeperen Kasper Schmeichel og stjerneskuddet Riyad Mahrez i stallen sin. Manager er velkjente Claudio Ranieri, som har hatt ansvaret for en drøss med storklubber de siste 20 årene, deriblant Napoli, Chelsea, Roma, Inter og Juventus.