Da det trengtes som mest, viste Start et par eksempler på at laget ikke er så håpløst dårlig som det har virket denne høsten.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

De mannet seg opp til en god offensiv rett etter pause, og de utførte en vakker kontring til den avgjørende ledelsen 3-1, en kombinasjon Aase, Hodnemyr og De John som vi ikke ser ærlig bedre andre steder.Men de første ordene som jeg kladdet i pausen var «Start må være det dårligste laget som noen gang har overlevd i eliteserien. Hvis de overlever da»..

Med 1-1 var det slett ikke sikkert, for Jerv hadde vært best i den første omgangen.Fra Start fikk vi null spill, null sjanser og ingen synlig plan — i 41 minutter. Da dro Andreas Hoillingen til fra 18 meter, og Start fikk en ufortjent ledelse.

Få med deg reaksjonene etter dramaet: - Jeg er sykt lettet nå.

Video med tillatelse fra TV 2: Se høydepunktene i Start-Jerv 3-1

Skjødesløst

Nå var det egentlig bare å holde tett i noen minutter, unngå defensive glipp og bruke pausen til å prøve å ta seg sammen.

Men nei, Start er skjødesløse denne høsten.

Da en langpasning gikk til Antwi fire minutter senere, var det langt mellom gule spillere, akkurat da de helst burde opptrådt som utkastere på en nattklubb i Kristiansands skunmleste strøk — hvis slikt finnes på det vennlige Sørlandet.

Ghaneseren Antwi kunne trille ballen forbi Håkon Opdal til 1-1. Lagkapteinen Opdal sa at det bare var "en vanlig kamp». Men han var selv uvanlig skjelven, han som er den mest rutinerte av dem alle.

Fikk du med deg Bernhus' kommentar etter Rosenborg-triumfen? - Finalen som fort blir glemt.

Bli med på jubelen i Start-garderoben

Børufsen viste vei

Men heller ikke Espen Børufsen er noen nybegynner. Han stormet ut av garderoben og sendte Start i ledelsen med en gang. Han viste hele laget at det egentlg bare var å gi jernet.

I det nærmeste kvarteret opplevde vi det som egentlig burde være en selvfølge, Start fra eliteserien var klart bedre enn Jerv fra 1. divisjon. "Vi er et middels obos-lag", sa kaptein Glenn Andersen. Så da skulle det bare mangle at Start vant, når vi tenker oss om.

Jerv klarte etter hvert å roe kampen, som fortsatt var vid åpen. Et Jerv-mål ville sende Start til nedre kjeller. Det nevnte kontramålet til 3-1 kom først etter 82 minutter.

VIDEO: BLI MED PÅ JUBELEN:

I siste liten

Etter 16 kamper uten seier klarte Start å mobilisere seiersvilje i den siste omgangen i den 17. kampen.

All honnør, men det er kanskje fortsatt slik at Start er det svakeste laget som har overlevd i eliteserien.

22 poeng var alt de skrapte sammen i serien, og det er ikke lett å finne mange spillere med elitekvalitet i dagens spillerstall.

Formidabelt

Jerv var ikke gode nok, naturligvis var de ikke det. Men de kom seg helt til en avgjørende kamp foran 14.000 tilskuere i Kristiansand.

Det er formidabelt, og så får spillerne og trener Steinar Pedersen finne seg i at de største Grimstad-navnene fortsatt er Hamsun, Ibsen, Hushovd og Lauritzen.

Men jammen hadde det vært festlig å feire byens 200 års-jubileum i eliteserien!

Finnes det noe bra ved dette, sett med Grimstad-øyne, så er det at millioner som ellers måtte brukes til å ruste opp Levermyr stadion, nå kan spares. Og klubben unngår de solide tapene som trolig ville rammet klubben mot de beste lagene i eliteserien.

Mange fotballklubber har ødelagt økonomien og dermed sitt sportslige grunnlag ved å stige for høyt og for fort. Jervs filosofi er å bygge klubben trinn for trinn.