— Dette er helt fantastisk. Jeg tror ikke folk er klar over viktigheten av den jobben vi gjør i Start Life Support, sier Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start.

Tirsdag tok han imot pengegaven fra Tigerberget pålydende 20.000 kroner.

— Vi bestemte oss allerede på det første medlemsmøtet i januar at vi skulle støtte en veldedig organisasjon, og det var helt naturlig for oss å velge Start Life Support, sier leder i Tigerberget, Frode Nordskag.

— Disse pengene kommer til å gjøre en stor forskjell. De viktigste kampene som spilles, er de kampene som ikke spilles her, sier Øgrey Brandsdal.

Siste nytt om trenerjakten:

Tøffe kår

Start Life Support har sammen med Strømmestiftelsen og hovedsponsor Kaspar Strømme AS reist et fotballanlegg med garderobebygg noen kilometer utenfor sentrum i Mbale. Hvert år har Start-spillere, sammen med en delegasjon fra de to andre kristiansandsfirmaene, reist til Afrika for å inspisere prosjektet. I år er det Mathias Rasmussen, Lars-Jørgen Salvesen og John Olav Norheim som er der fra spillergruppa.

Child Restoration Outreach (CRO) er samarbeidspartner i Uganda . CRO er et daghjem for gatebarn i den fattige byen. Om dagen får de medisiner, undervisning og rådgivning, men fotball er også en viktig del av tilbudet.

— Det er veldig mange barn vi hjelper ut av fattigdom, og lar de prøve å bygge sitt eget liv. Vi prøver også å finne andre familiemedlemmer vi kan plassere barna hos, slik at de får sine faste rammer. I Uganda har de ikke lov til å ha barnehjem, for de er redd for seksuelle overgrep. Klokka åtte på kvelden må alle barna ut av daghjemmet, og da er de overlatt til seg selv, sier Øgrey Brandsdal.

- Fantastisk fotballanlegg

Han besøkte selv prosjektet i fjor. Der så han fireåringer som bodde på gata, og som ruset seg på flybensin.

— Det er veldig spesielt å se barn på samme alder som dine egne barn, ligge ruset på gata.

— Fotballanlegget vi har bygd der nede brukes som et verktøy for at barna skal lære seg samspill med andre. Det er et fantastisk flott fotballanlegg, sier Øgrey Brandsdal.