KRISTIANSAND: — Start er fortsatt over streken. De andre lagene tapte også, så det er litt rart at så mange lag sliter, sier Vilhjalmsson.

Start har kun tatt to poeng på ni kamper etter at den islandske spissen ble solgt til Rosenborg. Søndag spilte 28-åringen hele kampen, og var sterkt delaktig i at gjestene fra Trondheim vant 4-0.

Mens RBK cruiser mot seriegull nummer 23, kjemper Start en knallhard kamp om å få holde seg i eliteserien.

— Jeg tror Start holder seg. De to neste kampene deres er veldig viktige, sier Vilhjalmsson.

- Hva er det Start mangler?

— De mangler kanskje litt selvtillit og en seier. Se bare på Bodø/Glimt tidligere i sesongen, da de tapte alt. Plutselig så vant de sju kamper på rad. Det endrer seg fort i fotball dersom man kommer seg inn i flytsonen. Selvtillit og den mentale faktoren er viktige elementer i fotballen, sier Vilhjalmsson.

Eliteserieerfaring

- Har Start kvalitet nok til å holde seg?

— Ja. Det er mange av spillerne som har spilt eliteseriefotball før, og nå må de etablerte stå fram, sier Vilhjalmsson.

- Hva synes du om at Start kom i en 4-4-2-formasjon mot dere?

— Det passer oss fint at vi er i overtall sentralt på midten (tre mot to, journ.anm.), for vi har veldig mange gode midtbanespillere. Ole Selnæs styrte hele showet, synes jeg, sier Vilhjalmsson.

Spissen etterlyste en mer defensiv formasjon i Start da laget slet i fjor. Mons Ivar Mjelde endret fra 4-4-2 til 4-5-1 mot slutten av sesongen, noe som var hovedårsaken til at Start klarte å redde plassen.

— Når lag sliter, må man begynne bakfra og tette igjen. Men Start møtte et godt lag, og bør bare glemme denne kampen så fort som mulig, og ta med seg alt det positive, sier Vilhjalmsson.

Vil ikke eksperimentere

Start-trener Bård Borgersen kommer ikke til å gjøre noen store endringer i de fire siste kampene av sesongen.

— Jeg følte at den inngangen vi hadde før RBK-kampen, og den inngangen vi har hatt i de tidligere kampene, har vært veldig ok. Jeg er opptatt av at vi ikke flyr fram og tilbake i forhold til hvem som spiller, om formasjoner og alt det der. Det må vi lande litt, og ikke eksperimentere hver dag. Da blir det ingenting, sier Borgersen.

- Du kommer til å kjøre på med det samme ut året?

— Det vil jeg ikke si, men det er et poeng at det har vært en tanke så langt. Men må vi endre, så må vi endre, sier Borgersen.

Eliteserien tar nå en landslagspause. Start spiller sin neste kamp borte mot Sandefjord lørdag 17. oktober.

- Får spillerne noen dager fri nå?

— De trener på egenhånd mandag, så samles vi igjen tirsdag. Vi må utnytte den tiden vi har, sier Borgersen.