START – ROSENBORG 0-4

KRISTIANSAND: På stillingen 0-1 midtveis i 1. omgang gikk Rosenborgs Fredrik Midtsjø over ende på vei inn i 16-meteren i en duell med Michael Christensen. Dommer Trond Ivar Døvle var sikker i sin sak; straffe til Rosenborg. Men tv-bildene viser i ettertid at forseelsen skjer like utenfor straffefeltet.

Starts Kristoffer Ajer og dommer Trond Ivar Døvle diskuterer etter kampen mot Rosenborg. Foto: Digitalsport

— Fra min posisjon, som var ganske bra, så det ut som en forseelse som skjedde på streken. Streken er jo som kjent en del av feltet, og dermed blåste jeg straffespark. Når vi ser det på TV og stopper bildet, så skjedde nok forseelsen noen centimeter utenfor. Det er selvfølgelig beklagelig, men det viser hvor små marginer det er. Vi har ikke de samme TV-bildene og reprisene i slowmotion. For meg der og da så det ut som straffe, sier Døvle til Fædrelandsvennen.Rosenborgs Fredrik Midtsjø var helt sikker på at dommeren kom til å blåse straffe da han ble lagt i bakken.

— Jeg følte det var straffe, for jeg falt inn i straffefeltet. Men jeg har sett på reprisene at det kanskje er snakk om noen centimeter, og det er vanskelig for dommeren når det går så fort som det gjør. Det eneste jeg tenkte var at det var straffe, forklarer Midtsjø.

Buing

Publikum på Sparebanken Sør Arena fikk se reprisene av situasjonen i sakte film, noe som utløste store reaksjoner og mye buing fra tribunen.

Michael Christensen ble overrasket da han så dommer pekte på straffemerket.

— Slik jeg ser det, står jeg utenfor straffefeltet. Jeg hadde ikke taklet ham om jeg visste jeg sto inne i feltet. Derfor var jeg sikker på at han blåste frispark, og ble selvsagt overrasket da jeg skjønte at det var dømt straffespark, sier Christensen.

Omringet dommeren

På vei inn til pause smalet så å si alle Start-spillerne seg rundt dommertrioen. Og det var ikke bare straffen de var uenige i.

— Det var noen andre avgjørelser som heller ikke gikk vår vei. Derfor ønsket vi å snakke med dommeren, men det var ikke hans feil at vi tapte i dag, sier Christensen, og legger til:

Og dommer Døvle innrømmer at Start ble fratatt en klar scoringsmulighet da Mads Stokkelien ble avvinket for offside like etter Rosenborgs 3-0-scoring – rett før pause.

— Det viser seg at vi har hatt utfordringer i et par enkeltsituasjoner. Vi har sett på en offsidesituasjon som vi også løste feil. Så det er to situasjoner som vi gjort oppmerksom på, og skal prøve å forbedre til neste kamp, sier Trond Ivar Døvle.