SØR ARENA: Toppscorer Alexander Søderlund ble sittende på benken gjennom hele kampen da Rosenborg knuste Start 4-0 i Kristiansand, og på stillingen 2-0 ble Pål André Helland tatt av banen.

Akkurat det skapte en viss frykt blant RBK-hjertene, men bildene av Helland og Ingebrigtsen som gliste og koste seg like etter byttet beroliget alle som én.

Pål André Helland satte inn 2-0-scoringen fra straffemerket. Foto: Digitalsport

— Det var avtalt at jeg skulle holde på så lenge jeg klarte eller det var behov for. På 2-0 var det greit. Da hadde jeg bidratt nok, sier Helland til adressa.no.

Ikke strekk

Da hadde han rukket å sette inn straffesparket som gjorde hele Sør Arena forbannet, og ellers bare kost seg ute på høyrekanten. Og ingen så noen grunn til å plage låret til Helland noe mer.

— Da jeg gikk av til pause mot Dnipro (europaligakampen på Lerkendal torsdag) trodde vi kanskje det var snakk om en strekk. MR-bildene viste at det ikke var det. Men det er noen nevrer som hindrer meg litt, men det skal slippe i løpet av noen dager. Jeg fikk bidratt litt her, og så ble det minst mulig i og med at det kommer noen viktige landskamper jeg håper å bidra på, sier Helland og sikter til EM-kvalikkampene mot Malta og Italia som kommer nå.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sier byttet kom for å forhindre at Helland ble skadet.

— Det var litt sånn at om han scoret på straffen så ville han ryke, sier han.

Ingen fare med landslaget

Dessuten mener Ingebrigtsen at det passet finfint å få temposterke Skjelvik lenger opp i banen.

— Da vi ledet 2-0 visste vi at Start måtte frem, og det ble muligheter og plass til oss, sier treneren, som ikke tror det er fare forbundet med å sende Helland på landslagssamling nå.

— Nei. Han er smart og forbundet er smart, og jeg tror at han er helt klar i løpet av noen dager. Dessuten har han fryktelig lyst på landslagsspill, og det var derfor han var litt forsiktig i dag, sier Ingebrigtsen.

Han kaller 4-0-seieren over Start en «god dag på jobben».

— Det var tøft og jevnt i starten. Etter 1-0 har vi bra kontroll, og utover i andreomgangen var det stor forskjell på lagene, synes jeg. Men all ære til spillerne som gjør det er ordentlig. Vi er disiplinerte, ydmyke og gjør det vi skal. Da er vi et bra fotballag.