KRISTIANSAND (fvn.no): I kommentarfeltet i Fædrelandsvennens chat under kampen haglet det med meldinger om hvorfor ikke trener Mons Ivar Mjelde benyttet seg av flere enn sitt ene bytte midtveis i andre omgang.

"Det virker som at de fleste gangene så blir tiltak gjort altfor seint av Mjelde.."

"Synes virkelig Mjelde bør gjøre noe NÅ. Mange slitne føtter utpå der nå!"

"Er futten gått helt ut av Start" Virker veldig tamt... Her trengs det å få inn noen... Falt helt sammen jo", var noen av tilbakemeldingene fra leserne.

Etter en solid første omgang der Start ledet fullt fortjent 1-0, ble sørlendingene trykket langt tilbake på banen – etter at LSK-kaptein Frode Kippe hadde fått rødt kort. Men etter pause så det ut som det var Start som spilte med en mann mindre. Lillestrøm skapte en del muligheter, og fire minutter på overtid kom uttellingen. Innbytter Simen Kind Mikalsen skjøt via Alex DeJohn og i nettet bak Håkon Opdal.

— Vi hadde folk på benken som vi kunne satt inn. Odd (Berg, assistenttrener), Erik (Ruthford Pedersen, keepertrener) og jeg har 180 års erfaring, og vi diskuterte hva vi kunne gjøre. Da vi gikk inn i overtiden følte jeg at vi skulle komme unna med alle poengene, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde på Sparebanken Sør Arena dagen etter serieåpningen.

Ville ikke ha fem mann bak

— Da Lillestrøm presset dere så langt tilbake, kunne det ikke vært greit å gjøre et bytte for å gi spillerne en liten pause og roe ned tempoet i kampen?

— Det ble nøye vurdert å gjøre flere bytter, men vi ønsket ikke å bytte bare for å bytte, svarer Mjelde.

- Hva med å ta ut en offensiv spiller og sette innpå en ekstra forsvarer?

— Hadde vi gått inn med fem mann bak, da hadde vi fått enda mer å gjøre. Vi hadde i stedet fem mann i midtbaneleddet, og vi burde løst oppgavene på en bedre måte, sier treneren.

Ikke redd for å bruke ungguttene

På benken satt ungguttene John Olav Norheim (20), Mathias Rasmussen (17) og Lars-Jørgen Salvesen (19) – i tillegg til Andreas Hollingen (20) som kom inn midtveis i andre omgang.

— Jeg er ikke redd for å sette inn ungguttene, sier men vi gjorde det ikke i går. Jeg hadde gitt beskjed til Mathias at han skulle komme inn, men jeg synes vi klarte oss greit mot slutten av kampen. Nå får vi aldri vite hva som hadde skjedd om vi hadde gjort noen bytter, men supporterne skal i alle fall vite at det var en mening bak det, forklarer Mjelde, som var veldig godt fornøyd med hvordan laget hans fremsto i de første 45 minuttene.