— Den kommer til å gå verden over, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde om Matthias Vilhjálmssons utrolige scoringen i kampen mot Aalesund på lørdag.

Mjelde har fått rett i den spådommen. Så spektakulær var scoringen, at den har fått oppmerksomhet fra flere av verdens største nyhetsmedier.

Dette brassesparket fra Zlatan Ibrahimovic, mot England i 2012, regnes nok av mange som blant tidenes fotballmål. Foto: DIGITALSPORT

Islendingen fikk et innlegg fra Espen Hoff litt bak seg, men løste det ved et akrobatisk brassespark, som gikk rett i nettmaskene bak en sjanseløs Sten Grytebust i AaFK-målet.— Den islandske spissen Matthias Vilhjálmsson er ikke akkurat et kjent navn innen fotballen, men 28-åringen scoret et mål Zlatan Ibrahimovic verdig i helgen, skriver nettstedet Bleacher Report.

LES MER: Slik var reaksjonene i sosiale medier på scoringen.

Pinilla og Zlatan

Det er ikke bare Bleacher Report som trekker sammenligningene til Zlatan. Det gjør også de italienske avisene Gazzetta Dello Sport og La Repubblica.

Spektakulære mål har nemlig lenge vært en del av merkevaren til Zlatan. Blant annet scoret han et utrolig mål på brassespark fra langt hold under en kamp mellom England og Sverige høsten 2012. Gazzetta Dello Sport, som er én av Europas største sportsaviser, sammenligner også Vilhjálmssons mål med et mål fra Mauricio Pinilla. Chileneren vekket nemlig oppsikt med et brassemål for Atalanta i Serie A-kampen mot Cesena i april.

Nettstedet SB Nation skriver at Start egentlig burde vunnet «10.000-0» på grunn av målet, og ikke 3-1, som var det offisielle sluttresultatet på Sør Arena.

Medier i Polen, Chile og Nederland har også publisert videoer av brassesparket som overrasket Kristiansand-publikummet.

- Mitt soleklart beste mål

Vilhjálmsson la ikke skjul på at målet var spesielt for ham.

— Det var mitt beste mål i karrièren, soleklart. Jeg hadde et rart brassespark her i 2013 mot Sogndal, og så har jeg hatt noen på Island. Dette var veldig fint, mot et godt Aalesund-lag, sa Vilhjalmssón i et intervju med Fædrelandsvennen etter kampen.

Etter kampen mot Aalesund fortalte Matthias Vilhjálmsson at brassemålet var det fineste han hadde scoret. Foto: NTB SCANPIX

— Det var litt instinktivt. Jeg har forsøkt å prøve på sånt i hele karrieren min. Jeg treffer ikke alltid bra, men der var jeg heldig, og den satt bra, forklarte han videre.Start-trener Mons Ivar Mjelde brukte også store ord da han ble spurt om målet.

— Det er det fineste jeg har sett som trener, og jeg trodde nesten ikke det jeg så. Jeg har sett ham gjøre brasser på trening, men å gjøre det i kamp er noe helt annet. Ballen bare suser inn i vinkelen. Det var bare helt fantastisk, sa Mjelde.

Det spørs imidlertid om Start-fansen vil få se mange flere slike Vilhjálmsson-øyeblikk. Med 6 mål på 12 seriekamper denne sesongen har nemlig islendingen tiltrukket seg interesse fra utlandet.

Så sent som fredag skrev Fædrelandsvennen at Start hadde avslått et millionbud fra en russisk klubb.