AaFK-spillerne raste mot dommer Ole Gya da han dømte straffespark til Start seks minutter før slutt. Sten Grytebust mente han skulle hatt frispark i forkant av situasjonen. Keeperen sier Matthias Vilhjalmsson sparket ballen ut av hendene hans.

ta6f47b7.jpg

— Jeg vet ikke hvor lenge jeg holder fast ballen før han sparker den ut av hendene mine. Så blir det en situasjon der vi får straffespark mot oss, og jeg vet ikke om det er straffe. Men at den situasjonen oppstår i det hele tatt, er dritdårlig, dritelendig av dommeren, sier Grytebust til smp.no.

- Mistet kontrollen

- Hva slags forklaring ga dommeren?

— Han mistet helt kontroll på kampen, så begynner han å kompensere og greier. Jeg klandrer ikke noen for at han er ny, at det er andre kampen, men han dømmer i eliteserien og da forventer du at han skal gjøre en god jobb. Han gjør alt annet enn det, er den harde dommen fra keeperen.

Etter at Grytebust snakket med smp.no, gikk han ikke i dommergarderoben.

Vil beklage om det er feil

— Sten sier til meg at han har kontroll, men for meg er det en 50-50-situasjon. Jeg ser en Start-spiller og AaFK-spiller som går etter ballen, og jeg ser ikke at keeperen har kontroll på ballen og lar spillet gå, sier dommer Ole Gya til smp.no.

Han svarer på kritikken fra keeperen slik.

— Jeg forstår han er frustrert. Men hvis TV-bildene viser at det var en feil, så er jeg første mann til å beklage det.

Da Fædrelandsvennen snakket medVilhjalmsson om situasjonen etter kampen, avviste han at det var frispark til Grytebust i den situasjonen. Islendingen mente også at straffesparket Start fikk var korrekt.