KRISTIANSAND: Publikum på Sør Arena hadde knapt fått satt seg før den første ballen lå i nettet på Sparebanken Sør Arena lørdag, og for en scoring det var.

Et frispark ble slått inn i Aalesunds felt. Kristoffer Ajer mottok ballen, og spilte ut på kanten til Espen Hoff. Han la inn foran mål, og der vartet Matthias Vilhjalmsson opp med en scoring av høy klasse.

Islendingen kastet seg tilbake, brassesparket sørlendingene i ledelsen. Målet var ren klasse, og et av de fineste scoret på Sparebanken Sør Arena noensinne.

Starts Matthías Vilhjálmsson jubler etter 1-0 og brassescoring mot Aalesund. Foto: NTB Scanpix

Aalesund, som totalt sett var førsteomgangens beste lag, fikk en stor mulighet til å utligne da 13 minutter var spilt.Mustafa Abdellaoue ble spilt alene gjennom, men Håkon Opdal var raskt ute og avverget med en god redning.

Børufsen skled inn 2-0

Sju minutter senere kom scoring nummer to, og også denne gangen var den av de fine slaget Kristoffer Ajer fikk ballen på høyresiden, og la knallhardt inn foran mål.

På bakerste stolpe ventet Espen Børufsen, som skled inn 2-0 for vertene.

Det tok under to minutter før Aalesund slo tilbake. Et innlegg ble slått inn i Start-feltet, og der snek Aron Elis Thrandarson seg foran sin oppasser Ole Martin Rindarøy, og headet ballen bak Opdal.

Aalesund-press

Ajer kom nære ved å sette inn 3-1 for Start, men hans skudd etter 34 minutter strøk stolpen.

Fem minutter før pause var det kanonade mot Starts mål, men Vikstøl og Co. fikk kastet seg ned og blokkert forsøkene fra Aalesund-spillerne.

Dermed kunne Start gå til pause med en noe flatterende 2-1-ledelse.

Owello-skudd

Aalesund fortsatte å dominere banespillet i starten av andre omgang, men det var Start som fikk omgangens første store sjanse.

Solomon Owello fikk ballen av Vilhjalmsson like utenfor gjestenes 16-meter. Nigerianeren klemte til med høyrefoten, men forsøket gikk via en spiller og like utenfor.

Etter 69 minutter kunne fort Vilhjalmsson fått sin andre for dagen. Headingen hans ble imidlertid fint reddet av Grytebust i Aalesund-buret.

Da 76 minutter var spilt, fikk Aalesund hjørnespark. Det ble slått på første stolpe, og der forsøkte Peter Orry Larsen seg med et frekt hælspark. Opdal var godt plassert, og fikk ballen rett i hendene.

Tre minutter senere kom det nok en mulighet for gjestene. Ballen ble slått mot Abdellaoue, fikk heade fra god posisjon. Forsøket til spissen gikk imidlertid like over tverrliggeren til Starts sisteskanse.

Spillet bølget fram og tilbake i denne perioden, og den neste sjansen kom til vertene. Børufsen fikk ballen på kanten, og la knallhardt inn foran mål. Der ventet to Start-spillere, men ballen gikk forbi begge.

Sikker på straffe

Sju minutter før var det helt utrolig at Vilhjalmsson ikke klarte å sette ballen over streken da han tok ballen av Grytebust.

Sekunder senere ble Start tildelt straffespark innbytter Robert Sandnes sendte avgårde et hardt skudd. Ballen gikk i hånden på Tero Mantyla, og dommeren pekte på straffemerket til store protester fra bortelagets spillere.

Ajer, som var involvert i Starts to første mål, var sikkerheten selv fra 11-meteren, og satte ballen helt nede i det høyre hjørnet.

Kanonredning av Opdal

Minuttet dro Opdal nok en gang opp en redning fra øverste hylle da han kastet seg ned i hjørnet, og reddet den gode headingen til Abdellaoue.

Ingen av lagene klarte å produsere noe i tilleggstiden, og dermed endte det 3-1 til Start.

Seieren gjorde at sørlendingene gikk forbi Aalesund på tabellen, og de ligger nå på en 10. plass etter 14 spilte kamper.