Matthias Vilhjalmsson scoret et fantastisk mål da Start banket Aalesund 3-1 lørdag.

— Det var mitt beste mål i karrieren, soleklart. Jeg hadde et rart brassespark her i 2013 mot Sogndal, og så har jeg hatt noen på Island. Dette var veldig fint, mot et godt Aalesund-lag , sier Vilhjalmsson til Fædrelandsvennen.

Det var knapt spilt to minutter da Vilhjalmsson ga veetene ledelsen. Espen Hoff la et innlegg fra høyresiden. I feltet ventet Starts islandske spiss, som kastet seg tilbake, og brassesparket inn 1-0. — Det var litt instinktivt. Jeg har forsøkt å prøve på sånt i hele karrieren min. Jeg treffer ikke alltid bra, men der var jeg heldig, og den satt bra, sier Vilhjalmsson.

— Kommer til å gå verden over

Mons Ivar Mjelde var fra seg av begeistring da han snakket med presset etter kampen.

— Det er det fineste jeg har sett som trener, og jeg trodde nesten ikke det jeg så. Jeg har sett ham gjøre brasser på trening, men å gjøre det i kamp er noe helt annet. Ballen bare suser inn i vinkelen. Det var bare helt fantastisk. Det var en sterk enkelmannsprestasjon, og den kommer til å gå verden over, tror jeg, sier Mjelde.

— Det er i hvert fall en scoring som er verdt å sende i reprise, legger han til.

Video: Høydepunkter Start-Aalesund

— Sto og måpte

Espen Børufsen, som satte inn Starts andre mål mot Aalesund, fikk også hakeslepp da Vilhjalmsson brassesparket inn 1-0. — Jeg sto bare og måpte, sier Børufsen.

— Det er lenge siden jeg har sett noe sånt på dette nivået, men det er ikke tilfeldig at det er han. Matti er helt ekstremt på alt fra brasser til headinger og avslutninger generelt, sier Vilhjalmsson.

Forrige gang Vilhjalmsson scoret et lignende mål, var da Start slo Sogndal 2-0 på Sør Arena i 2013. — Dette var et par knepp opp, sammenlignet med det målet. Jeg kunne ikke skjønne at det var mulig, og jeg hadde i hvert fall ikke klart å slenge med rundt på den måten, sier Børufsen.

- Verdensklasse

Kristoffer Ajer, som var involvert i alle tre målene mot Aalesund, skryter også av sin islandske lagkamerat.

— Brassesparket til Matthias er jo verdensklasse. Det gjør ingen andre i verden enn ham.

Jesper Mathisen tonet det litt ned.

— Det er det bare Matthias som gjør her i Norge. Det ser ut som han er fra Brasil, ikke fra Island.

Håkon Opdal, som sto nok en god kamp for Start lørdag, sier følgende om prestasjonen til Vilhjalmsson.

— Han har gjort noe lignende før på trening. Det er jo fantastisk. Det er ikke et ferdigscoret innlegg. Han gjør maks ut av det på en fantastisk måte. All ære til ham.

Seks mål

Vilhjalmsson er nå oppe i seks scoringer, det er ett mer enn hele forrige sesong.

— Det var et tungt år i fjor. Da må man bare vise styrke og karakter, og komme tilbake. Det har jeg gjort også. I tillegg er guttene flinke til å spille meg opp, sier Vilhjalmsson.

Fredag skrev Fædrelandsvennen at Start takket nei til et bud fra en russisk klubb på to millioner kroner for islendingen.

- Mister Start deg i sommer?

— Jeg har ikke peiling. Jeg har fullt fokus på Start, og jeg og familien min trives veldig godt i Kristiansand. Det er en fantastisk by. Det eneste jeg kan gjøre, er å prestere på banen, så vet man aldri, sier Vilhjalmsson.

— Tror du den russiske ligaen passer for deg?

— Jeg har ikke tenkt så langt, så jeg kan ikke si så mye om det, sier Vilhjalmsson.

Trener Mons Ivar Mjelde sier følgende om situasjonen til Vilhjalmsson;

— Som trener har man ikke lyst til å miste noen. Vi ønsker å forbedre oss, men jeg er forberedt på alt.

- Skjønner du at noen klubber er interessert i ham?

— Jeg skjønner at klubber er interessert i flere av våre spillere, for de presterer godt.