— Jeg har vært tydelig på at det var dette jeg ville hele veien. Nå er jeg bare utrolig glad, sier Daniel Aase til Fædrelandsvennen.

Fredag ettermiddag meldte Start på sine hjemmesider at driblefanten og teknikeren har skrevet ny kontrakt med klubben.

— Vi har aldri vært i tvil om at Daniel kom til å bli en del av vår A-stall inn mot sesongen 2016. Daniel har et unikt spiller-repertoar som gir publikum valuta for pengene, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen.

– Senker ikke skuldrene

Venstrevingen og publikumsfrieren har siden i sommer vært på utlån fra Vindbjart. Kristiansanderen, som spilte i Start frem til han var junior, har skrevet treårskontrakt med moderklubben.

— Det gjør ikke at jeg senker skuldrene. Jeg har begynt en knallhard jobb med å bevise at jeg holder mål neste år. Dette gjør meg veldig motivert. Jeg synes jeg har bevist at jeg har nivået inne når jeg er på mitt beste. Samtidig er jeg ydmyk i forhold til dette. Jeg vet at jeg fortsatt har mer erfaring fra 2.divisjon enn fra eliteserien, sier Aase, som scoret årets kanskje viktigste mål for Start.

Ble enige i sommer

Hadde han ikke utlignet mot Mjøndalen hadde trolig Start spilt i 1.divisjon nå. I stedet reddet de plassen ved å slå Jerv over to kvalifiseringskamper. I den siste avgjørende kampen på hjemmebane var Aase dominerende.

Vindbjart og Start ble allerede i sommer enige om detaljene dersom Aase skulle til Start på permanent basis.

— Vi var allerede enige i sommer. Det handler om økonomi, men også at vi ønsker å gi noe tilbake til klubbene rundt oss. Pengene som nå går til Vindbjart, de kommer oss til gode senere. Det er viktig å ha godt forhold til klubbene rundt oss, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen.

- Hvor mye penger går det til Vennesla?

— Jeg har ikke noe behov for å kommentere summer, men det er en sum som gir Vindbjart et løft. Vi er klar over at vi henter Vindbjarts største profil. Han har vært en av grunnene til ekstra publikummere både der oppe og på stadion hos oss. Han har kvaliteter som vi ønsker å ha i Start, og som er i tråd med den veien vi ønsker å gå, svarer Brandsdal.