— Nei, det har vi ikke. Det forventer jeg heller ikke. Jeg forventer at Steinar er lojal til inngått kontrakt med Jerv, sier Jervs styreleder Per Gunnar Topland.

Pedersen skrev under ny kontrakt med Jerv i sommer. Den strekker seg ut 2018. Etter det Fædrelandsvennen vet er Jerv-treneren Starts førstevalg som trener inn i 2016. Klubben har uttalt at de ønsker å ha ny trener på plass før jul. Start er den eneste eliteserieklubben som per nå ikke har trener foran neste sesong.

TAPTE MOT START: Jerv og Steinar Pedersen klarte ikke å slå ut Start i kvalifiseringen til eliteserien. Foto: Herman Folvik

— Vi ønsker å være i mål med det på denne siden av året, sier Brandsdal, som fredag melder «ingenting nytt» når det gjelder trenerspørsmålet i klubben.

Rekordtidlig seriestart

Steinar Pedersen kom til Jerv fra Starts utviklingsavdeling før 2014-sesongen. Han tok nyopprykkede Jerv fra 2.divisjon til 1.divisjon på første forsøk.

I år endte Jerv på femteplass i 1.divisjon og kom helt til kvalifiseringsfinalen der de møtte storebror Start.

Start vant 3-1 på Sparebanken Sør Arena og sikret seg eliteseriespill også i 2016.

Det er drøye tre måneder til sesongstart i eliteserien – første kamp spilles allerede 15.mars. Det er rekordtidlig. Start trenger både trener, sportslig ledelse og en del spillere på plass før den tid, men før det hentes forsterkninger vil klubben ha ny trener på plass.

I dialog med spillere

Samtidig holder klubben på å avklare fremtiden til en rekke spillere som går ut av kontrakt.

Håkon Opdal, Daniel Aase, Mads Stokkelien, Andreas Hollingen, Michael Christensen og Jørgen Hammer går ut av kontrakt med klubben.

— Vi har en dialog med alle, sier Start-direktør Brandsdal, uten å ville si hvem de håper å få en avklaring med raskt.

Ole Martin Rindarøy, som var Start-spiller i år, har reist hjem til Molde og regner med å være der i oppkjøringen til 2016-sesongen.