Ifølge den ghanesiske versjonen av goal.com er det klubben Buriram FC som inn bud på Start-vingen Ernest Asante før jul. Fædrelandsvennen skrev forrige uke at en thailandsk klubb hadde lagt inn bud på rundt 500.000 kroner – et bud Start avslo. Buriram FC har de to siste sesongene vunnet serien på det øverste nivået i Thailand. Klubben har en stadion med kapasitet 32.600. Asante har bekreftet interessen fra Thailand. Han har uttalt at han gjerne forlater Start om tilbudet er det rette for ham og klubben.

— Men jeg vet ikke noe særlig om thailandsk fotball, sa han i forrige uke.

14 mål på to sesonger

Start-trener Mons Ivar Mjelde er klar på at Asante ikke er en spiller han ønsker å kvitte seg med nå. Start sliter med økonomiske utfordringer og må trolig selge spillere for å gå i balanse i 2015. Klubben har blant annet gitt costarikanerne Alejandro Castro og Fernando Paniagua beskjed om at de kan finne seg nye klubber. Begge er fortsatt i Start.

— Jeg skjønner at klubben er i en utfordrende situasjon, men Asante er ikke førstemann jeg ønsker skal dra. Han vil jeg helst ha her, sa Mjelde til Fædrelandsvennen i forrige uke.

Tallene fra de to siste sesongene i eliteserien viser at Asante har vært klubbens mest effektive spiller målt opp mot antall spilte minutter. På de siste to sesongene i eliteserien har han levert 14 scoringer og seks målgivende pasninger – til tross for at han har vært inn og ut av laget.