— Hvis det kommer et godt tilbud for både meg og klubben ønsker jeg å dra. Samtidig gjør det ingenting om jeg må være i Start, sier Ernest Asante.

Etter det Fædrelandsvennen vet fikk Start et bud på ghaneseren før jul. Budet fra en thailandsk klubb på rundt 500.000 kroner ble avvist av klubbens styre.

Etterpå har det vært stille fra den asiatiske klubben. Start-ledelsen vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

Start-trener Mons Ivar Mjelde sier at han helst ser at Asante blir i Start.

— Jeg skjønner at klubben er i en utfordrende situasjon, men Asante er ikke førstemann jeg ønsker skal dra. Han vil jeg helst ha her, sier Mjelde.

Effektiv ving

— Det er hyggelig at han sier det, sier Asante.

- Hva vet du om thailandsk fotball?

— Lite. Jeg har bare hørt noen ting, sier 26-åringen som har kontrakt med Start ut 2016. Tallene fra de to siste sesongene i eliteserien viser at Asante har vært klubbens mest effektive spiller målt opp mot antall spilte minutter. På de siste to sesongene i eliteserien har han levert 14 scoringer og seks målgivende pasninger – til tross for at han har vært inn og ut av laget.

Estlender aktuell

— Den statistikken sier noe om at han er en veldig viktig mann for oss, sier Mjelde, som sammen med klubben har gitt to spillere beskjeder om at de kan finne seg nye klubber – costarikanerne Alejandro Castro og Fernando Paniagua. Begge har kommet til Kristiansand fra juleferie i Costa Rica denne uken og er i gang med sesongforberedelsene i Start.

Samtidig er det klart at sørlendingene ønsker å knytte til seg estlenderen Artjom Artjunin fra Estland. Den venstrebeinte midtstopperen har imponert på trening denne uken.