— Han har imponert oss alle. Vi så under storbanespill at han er en god spiller, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen.

Den estiske landslagsspilleren Artjom Artjunin dukket opp på Start-trening da oppkjøringen startet mandag. Allerede etter to dager er Start-trener Mons Ivar Mjelde klar på at 24-åringen vil styrke Start, spørsmålet er om klubber har økonomi til å hente ham. Artjunin var god da Start hadde årets første spilløkt på stor bane torsdag.

— Han har gjort ekstremt lite feil mens han har vært her. Vi er nødt til å ha mer å spille på i forsvaret, sier Mjelde om mannen som har samme størrelse og bruker samme fot som Jesper Mathisen.

Vil ha sjef

- Er det en erstatter for Jesper Mathisen dersom han ikke klarer å komme tilbake i godt, gammelt slag?

— I utgangspunktet ikke. Samtidig er vi nødt til å være forberedt på at ting kan skje. Vi kjenner Jespers skadehistorikk og vi trenger mer å spille på i forsvaret. Det er litt lite å kun ha John Olav Norheim som alternativ. Han er fersk på dette nivået, sier Mjelde, som innrømmer at det er en hake dersom Start går for Artjunin.

Han behersker engelsk, men det er foreløpig lite som tyder på at han er en etterlyst sjefstype som er god til å kommunisere.

— Vi må utfordre ham til å by mer på seg selv, dersom han kommer. Samtidig er det viktigste at han presterer bra. Noe av det vi så i dag når det gjelder fremspill og pasningsfot minner litt om Vegard Forren i Molde, sier Mjelde.

Har ikke returbillett

Forren har vært kanskje eliteseriens beste midtstopper de siste årene og er fast på landslaget.

Selv er Artjunin, som spilte for Estland mot Norge på Ullevaal i fjor, opptatt av å gjøre sitt beste. Han har foreløpig ingen returbillett til Estland, hvor han har spilt fast på hjemlandets beste lag, Levadia Tallin.

— Målet mitt er å vise hva jeg kan gjøre, så får vi se hva som skjer, sier han.

Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal sier til Fædrelandsvennen at det kan komme endringer i stallen, men at klubben i utgangspunktet er fornøyd med dagens tropp. Trolig kommer ingen inn i troppen før noen har gått ut.

— Vi må vurderer totaliteten og vi får sette oss ned og se hva vi ønsker. Det kan være at det blir noen endringer, men i utgangspunktet er vi fornøyd med den troppen vi har i dag, sier Brandsdal.