KRISTIANSAND (FVN.no): — Det er ingen tvil om at vi må bli bedre strukturelt, men vi må også bli bedre på å utvikle enkeltspillere. Det jeg brenner mest for som trener er å utvikle egne, unge talenter, sier Odd Berg til Fædrelandsvennen.

Tirsdag hadde Starts nye assistenttrener sin første økt med sine nye elever i Start. Etter nesten 50 år i moderklubben var det en stor avgjørelse han tok da tilbudet

— Det var nok ikke så mange av de som kjenner meg som hadde trodd jeg skulle reise, sier Berg, som har vært omtrent for Molde det Erik Ruthford Pedersen har vært for Start:

En klubb-bauta som har innehatt de fleste roller i det sportslige apparatet. Berg var spiller i en årrekke, sågar toppscorer i eliteserien (i 1974). Han har også vært hovedtrener, assistenttrener og spillerutvikler - det siste har tatt mest av hans tid de siste årene. Spillerutvikling ønsker han også at Start skal være knallgode på. Han vet samtidig at et av klubbens hovedmål er å tette igjen bakover.

Innførte nye øvelser

— Vi kan ikke fortsette å slippe inn 60 mål, sier både han og trener Mons Ivar Mjelde.

- Men lar det seg kombinere med å slippe til unge urutinerte fotballspillere?

— Ja, det har jeg troen på. Vi er nødt til å gi ungguttene sjansen for å utvikle dem videre, for at de skal ta nye steg. Det skal vi gjøre. Samtidig er det en balansegang der. Vi må være kloke. Alle vet at vi kommer til å bli bedømt ut fra resultater og det blir fort et hylekor om resultatene uteblir, sier Berg, som selv mener han står for engasjement, tydelighet og åpenhet.

Engasjementet viste han umiddelbart under sitt første møte med spillerne, med veivende armer, stemme og fløyte tok han kommandoen fra første stund.

— Det var naturlig at han fikk presentert seg. Han er ikke redd for å ta ansvar og fikk ansvaret for noen nye øvelser innledningsvis. Jeg tror det er sunt for spillerne å få inn en annen stemme. Samtidig får vi inn en som litt annerledes. Han kan spre entusiasme, han har masse erfaring og han blir en god sparringspartner for meg, sier Mons Ivar Mjelde.

Likte ikke Moldes fokus på kjøp

— Kan han organisere et forsvar?

— Han har masse erfaring og har hatt alle typer jobber i Molde. Jeg tror vi vil være en god miks. Det er klart vi ikke kan fortsette å slippe inn så mye. Det er vårt ansvar, men også spillerne må utfordres, svarer Mjelde, som sier Bergs fokusområde blir å utvikle enkeltindividene - at hver enkelt spiller i Start utvikler seg slik at klubben slipper å hente mange spillere utenfra.

— Der var jeg faktisk en bremsekloss i Molde, sier Berg.

- Hvordan da?

— Jeg har sagt i fra dersom det blir for mye fokus på å kjøpe spillere. Molde har økonomi til å kjøpe mer enn andre klubber. Der har jeg varskodd og vært en klar stemme der, svarer Berg.