Mathias Eriksen er på prøvespill i Start. Her er han i aksjon på tirsdagens trening, der Erik Ruthford Pedersen hadde en økt for to av keeperne. Mathias Eriksen er på prøvespill i Start. Her er han i aksjon på tirsdagens trening, der Erik Ruthford Pedersen hadde en økt for to av keeperne.

Dette kan bli Starts nye keeper

Han har trent med Brann og danske Viborg. Denne uka er Mathias Eriksen (21) på plass i Kristiansand.

KRISTIANSAND (fvn.no): — Jeg er her for å vise meg fra min beste side, så får jeg se hva som skjer, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

Den 193 centimeter høye keeperen har spilt for Oppsal de siste sesongene. I år ble han kåret til lagets beste spiller, men Eriksen kunne ikke hindre at det ble et nedrykk til 3. divisjon. Nå er burvokteren klar for andre utfordringer.

— Jeg føler det er veldig riktig å ta steget nå. Jeg har lyst å komme meg videre, og få en annen treningshverdag, sier 21-åringen, som har hatt amatørkontrakt i Oppsal.

Start må dermed bare ut med en liten sum i utdanningskompensasjon dersom de velger å signere ham.

De får sannsynligvis konkurranse fra andre. Eriksen har allerede trent med Brann, og den danske Superliga-klubben Viborg. I sistnevnte klubb er han ønsket tilbake før jul. I tillegg skal keeperen til Kristiansund, som vant årets 1. divisjon.

Erik Ruthford Pedersen har to unge talenter i A-stallen ut sesongen. Her er trioen i aksjon på trening. Sebastian Hornes Heggland (i midten) og Mats Olsen (t.h.).  Foto: Håvard Karlsen

— Norges beste keepertrener

Det er imidlertid én ting som kan bikke en overgang Starts vei.

— Erik er Norges beste keepertrener, og brenner virkelig for dette. Det synes jeg er utrolig kult, faktisk, sier Eriksen.

Han snakker om Erik Ruthford Pedersen, som har vært i Start i en mannsalder. Keepertreneren har ennå ikke avklart om han gir seg eller gyver løs på en ny sesong.

— Jeg håper han fortsetter, uansett om jeg kommer hit eller ikke. Jeg tror han er viktig for keepernivået i Norge, sier Eriksen.

21-åringen bryr seg ikke så mye om han går til en eliteserieklubb eller en 1. divisjonsklubb. Utvikling er viktigst for sisteskansen.

Om han får et tilbud fra Start, får han også en av Norges beste keepere som konkurrent i Håkon Opdal.

— Man må jo se på hvor man kan lære ting også. Håkon har vært i eliteserien i like mange år som jeg har levd omtrent. Det er nok mye å lære der, sier Eriksen.

— Hva tenker du om å få kamphverdagen for Start 2 i 3. divisjon?

— Det føler jeg egentlig kan passe meg greit. Bare det å ha en helt annen treningshverdag, kan man lære veldig mye av, selv om man ikke spiller, sier Eriksen.

Erik Ruthford Pedersen, Starts keepertrener, får skryt av Mathias Eriksen, som er på prøvespill hos Start denne uka. Foto: Håvard Karlsen

God sesong i Oppsal

Eriksen er den tredje keeperen Start tester. I forrige uke var Vindbjarts Benjamin Boujar og Notoddens Nicolai Larsen Berg på trening. Ruthford Pedersen sier at det er en stor fordel at keeperne vil komme hit og vise seg fram.

— Hvorfor vil dere se nærmere på Eriksen?

Benjamin Boujar og Nicolai Larsen Berg trente med Start i forrige uke. Foto: Håvard Karlsen

— Han har hatt en veldig god sesong for Oppsal i år. Han har vært god. Jeg har en del kjenninger rundt om i fotball-Norge som kommer med innspill på folk vi skal være oppmerksomme på, og som er verdt å se. Mathias har vært verdt å se, sier Ruthford Pedersen.Han beskriver 21-åringen som en reaksjonssterk keeper med en god rekkevidde og som er bra med ballen i beina. Eriksen skal testes videre på trening onsdag og torsdag. Etter det skal det tas en avgjørelse for neste sesong.

Alternativet er å gå for en av klubbens unge keepere (Mats Olsen eller Sebastian Hornes Heggland), eller gå for en annen.

— Vi skal ha et keeperteam som holder mål i 1. divisjon, sier Ruthford Pedersen.