Den norske keeperen Kenneth Høie (37) spilte sin siste hjemmekamp for Djurgården mandag. Da ble han pepret med snusbokser fra tribunen

— Det var fantastisk. Å vinne kampen, holde nullen og ikke minst avskjeden med klubben og våre fantastiske supportere, sier Kenneth Høie til Djurgårdens nettsider etter kampen mot Häcken.

Kenneth Høie ble hyllet av fansen etter sin siste hjemmekamp for Djurgården. Her fra en kamp i fjor Foto: Digitalsport

Djurgården vant kampen mot Häcken mandag, men det var hyllesten av nordmannen Kenneth Høie som stjal oppmerksomheten etter kampen. — Jeg er jo en ganske nøktern mann, så jeg hadde ikke forventet dette. Men jeg er utrolig takknemlig , sier Høie.

Høie har spilt i Sverige siden han forlot Start i 2011. Først i Elfsborg, men siden 2012 i Djurgården.

Nå er det dog slutt for 37-åringen, som legger opp etter denne sesongen. Dermed ble han i siste hjemmekamp hyllet av fansen på et noe spektakulært vis.

Gjort seg bemerket

For plutselig regnet det snusbokser over den norske keeperen. Høie har gjennom sin tid i Sverige flere ganger blitt intervjuet med en kraftig snusleppe, noe som etter hvert har blitt et image. Da nyheten kom om at Høie skulle legge opp, skrev Aftonbladet:

— Et farvel til Sveriges mest imponerende snusleppe. For det finnes ingen som kan toppe det her. Kenneth Høie og Nordens største overleppe mine damer og herrer. Det er bare å stille seg opp og applaudere, skrev Patrick Brenning i avisen.

Høie selv kunne ikke annet en smile av den noe spesielle avskjeden med hjemmefansen:

— Det kom mange snusbokser. Hva skal man si? Det er fantastisk. Jeg har tatt vare på hver og en av dem, og de skal jeg ta vare på som et minne, sier Høie.

— Jeg liker jo snus. Så de skal vi spare og ha som et minne, sier han.

Se avskjedsintervjuet med Høie i vinduet nedenfor (med tillatelse fra Djurgården):