Viking er et av lagene Start møter i oppkjøringen. Kampen går i Stavanger 11. februar. Her fra kampen der tidligere i år, som Start tapte 0-2. Viking er et av lagene Start møter i oppkjøringen. Kampen går i Stavanger 11. februar. Her fra kampen der tidligere i år, som Start tapte 0-2. Foto: NTB SCANPIX

Rekordtidlig sesongoppkjøring for Start

Steinar Pedersen lar ikke spillerne bruke perioden fra serieavslutningen til januar til egentrening. Det blir fellesøkter også i desember.

KRISTIANSAND (fvn.no): Det gjenstår fortsatt én seriekamp for Start, men programmet for oppkjøringen til 2017-sesongen er snart spikret. Start skal spille treningskamper både mot lokale lag, og mot god eliteserie— og 1. divisjonsmotstand.

Den første treningskampen blir mot Vindbjart i Sørlandshallen fredag 27. januar. Helga etter jobber Start med et opplegg i Sørlandshallen. Det er trolig snakk om en miniturnering mot Arendal Fotball og Jerv.

10. og 17. februar møter Start henholdsvis Viking og Mjøndalen på bortebane, før avreise til La Manga. Start er på den spanske solkysten fra tirsdag 21. februar til tirsdag 28. februar. Hvilke lag sørlendingene møter der, er ennå ikke klart.

I mars har Start først to hjemmekamper mot Sandnes Ulf og Jerv, mens eliteserielaget Odd er motstander i generalprøven før seriestart.

— Vi møter bra og variert motstand, både litt eliteserielag og forventet god 1. divisjonsmotstand, sier Start-trener Steinar Pedersen om opplegget.

Kort egentreningsperiode

Nytt av året er at det også vil bli flere uker med fellestrening etter at årets sesong er over. Pedersen innførte den ordningen da han var trener i Jerv.

— Vi har tre dager etter Stabæk-kampen der vi er samlet. Så tar vi to og en halv uke fri. Etter det skal vi trene i tre uker, fra 28. november til 15. desember, sier Pedersen.

Det blir med andre ord ikke den lange juleferien som Start-spillerne er vant til.

— Jeg er ikke noe for at det skal være en veldig lang egentreningsperiode. Vi kan heller kommer sammen å trene. Noen individuelle hensyn vil det bli, men stort sett hele gruppa er samlet da. Da skal det legges et godt grunnlag, som spillerne skal ha med seg inn i egentreningsperioden i jula, og så er vi godt forberedt når vi møtes igjen i januar, sier Pedersen.

Han har hatt god erfaring med samme opplegg da han var trener i Grimstad.

Nå skal vi føre det inn i denne syklusen her, fordi det er sånn jeg ønsker å ha det. Jeg tror at det vil gi oss mulighet til også å ha gode og varierte treninger, og masse fysisk påvirkning, som gir oss et enda bredere grunnlag når vi starter igjen i januar. Vi ønsker å få gruppa som helhet på et så høyt nivå fysisk som overhodet mulig, sier Pedersen.

Steinar Pedersen ønsker å ha en kortere egentreningsperiode. Foto: NTB Scanpix

Godt rustet til januar

Start kommer til å trene på Sør Arena så lenge værforholdene gjør det mulig.

— Blir det frost, og banen ikke tillater det, så blir vi inne i Sørlandshallen, sier Pedersen.

Det nye opplegget er nytt for de fleste Start-spillerne. Vanligvis har de fått en lang pause rett etter siste seriekamp.

— Disse guttene skal ha en mental pause. Det er litt individuelt hva spillerne velger å bruke ferieperioden på. Noen vil sikkert bare ha et par dager, og dundre på. Andre trenger litt mer tid, det er naturlig. Så må hver enkelt sørge for at vi er klare for det som kommer når vi starter opp igjen, sier Pedersen.

— Når ønsker du at stallen er satt?

— Vi har seriestart 2. april, og har mye på plass allerede. Vi skal være nøye og veldig selektive i det som skal inn, sier Pedersen.

Vis fakta ↓
Starts treningskamper