ALFHEIM: Per i dag har Tromsø IL 17 A-lagsspillere på kontrakt. Om nøyaktig tre uker starter «Gutan» oppkjøringen til 2016-sesongen.

– Vi skal ha fem mann til, ja, sier Flovik til iTromsø.

– Om vi har alle på plass da er ganske usikkert – og kanskje utenkelig – men vi ønsker noen fram til da. Overgangsvinduet stenger ikke før 1. april når det har gått noen serierunder, men forutsigbarhet er bra, fortsetter han.

Han påpeker at Stabæk hentet fire-fem spillere like før seriestart i fjor – med suksess.

– Vi søker ikke etter å gjøre det på akkurat den måten, men det er lurt å ha is i magen, sier TIL-treneren.

Keeper og spiss

Det viktigste for TIL er å få inn spillere i følgende posisjoner: keeper, spiss (minst en), kant/ving og sentral midtbane.

På keeperplass er Kenny Stamatopoulos aktuell for et comeback i TIL. Gresk-kanadierens kone er fra Tromsø, og han kan derfor godt tenke seg å avslutte karrieren her. Lørdag skal han i et møte med sportssjef Svein-Morten Johansen.

– Kenny er en av flere kandidater vi jobber med. Han har vært her før, så vi vet hva slags kvaliteter har. Vi har kun en keeper per nå, så dette vi er noe vi må få landet om ikke så altfor lenge, sier Flovik.

Også i angrep ser det tynt ut. Per i dag er det kun Runar Espejord som er «ren» spiss i stallen.

Fredag var Strømsgodsets Thomas Lehne Olsen på besøk i Tromsø – et møte som ble karakterisert som positivt. Lehne Olsens kontrakt går ut ved årsskiftet og han vil derfor ikke koste noe i overgangssum.

– Han ble hentet opp hit for at han er en veldig interessant case og en spiller vi har kjent til over tid. Det er en type dialog der vi ser på muligheten for å få det til både fra hans og vår side. Alt har med timing, penger, lengde på avtale og disse tingene å gjøre, sier TIL-treneren.

Remi-samtale

På sentral midtbane kan løsningen bli intern. På sitt beste er Remi Johansen en spiller som bidrar med både mål og assists, men midtbanespilleren har svekket sin posisjon etter at han i sommer takket nei til forlengelse og i tillegg har han hatt en sesong langt under pari.

Johansen var mandag i et møte med sportssjef Svein-Morten Johansen. I dag eller i morgen skal 25-åringen i et møte med Flovik.

Alt tyder på at TIL vil vite hvor motivert Johansen er for nye år på Alfheim før de eventuelt tilbyr han en ny avtale.

– Men det at dere fortsatt er i dialog betyr at det fra begges side sees på muligheten for å få til en avtale?

– Remi har vært her i mange år og er en Troms-gutt. V i skal ha en god og ryddig dialog med ham, sier Flovik.

En annen «intern» løsning kan være Marin Orsulic. Kroaten var på lån i TIL i høstsesongen og kan spille både stopper og sentral midtbane.

I tillegg til spillerlogistikk må Flovik også jobbe med trenerlogistikk om dagen. En ny assistenttrener skal på plass og kanskje også en keepertrener.

En ny assistenttrener kan komme fra NFF-systemet, som Flovik kjenner godt.

– Ja – som jeg har sagt hele veien – så søker jeg etter en assistent som kjenner til og vet om. Jeg søker jo i Fotball-Norge, som jeg kjenner best, sier han.

Siden Flovik selv bare har ett år igjen av kontrakten med TIL, vil også den nye assistenten få en ettårsavtale.

Disse spillerne har kontrakt med TIL i 2016:

Keeper: Gudmund Kongshavn

Forsvar: Hans Norbye, Kent-Are Antonsen, Lasse Nilsen, Jostein Gundersen, Simen Wangberg, Henrik Gjesdal, Magnar Ødegaard , William Frantzen

Midtbane: Magnus Andersen, Jonas Johansen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Christian Landu-Landu, Gjermund Åsen, Marcus Hansson, Fredrik Michalsen

Angrep: Runar Espejord