Thomas Lehne Olsen (24) hadde en søvnløs natt etter sist besøk i Tromsø. Nå kan bli TILs nye spiss.

24-åringen var i dag på Alfheim for å se på forholdene i det som kan bli hans nye klubb. Olsen var også høyaktuell for TIL da han som Bosman-spiller signerte for Strømsgodset i 2012. — Han er en aktuell spiller for oss, og vi har fulgt med han hele veien fra forrige gang. Han har noen kvaliteter som er interessant, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

— Jeg kjenner ikke så fryktelig godt til klubben. Derfor er det spennende å dra opp hit og få høre litt, sier Olsen - som hadde med seg pappa Tore på besøk til Alfheim.

Flere klubber på banen

24-åringen forteller at han vil besøke flere klubber før han tar en endelig avgjørelse rundt sin fotballfremtid.

— Jeg skal besøke minst én klubb til. Det dreier seg om andre norsk eliteserieklubb, men ikke Bodø/Glimt, forsikrer spissen med et smil.

Pappa Tore har en god magefølelse for TIL som fremtidig klubb. Dersom Thomas Lehne Olsen skulle havne på Alfheim er det en ting som teller.

— Det som betyr noe for meg nå er spilletid. Jeg har ikke engang tenkt på penger og vet ikke hvilken lønn det vil dreie om noen steder, slår han fast.

Søvnløs i Tromsø

I Strømsgodset ble det 15 eliteseriekamper (ett mål) på tre år. For 2.-laget i 2.-divisjon har det blitt 27 scoringer på de tre sesongene.

I kun én kamp spilte Moelv-gutten samtlige 90 minutter i eliteserien for Strømsgodset: I 6-0-seieren på Alfheim i sommer, som var TILs verste hjemmetap i eliteserien noensinne.

— TIL var dårlig i den kampen, men samtidig tok vi veldig vare på sjansene. Men det er potensiale i den gruppen her, som er veldig spennende, sier Olsen.

Etter kampen 2. august i sommer slet Moelv-gutten med å få sove. Men kanskje en opplevelse som likevel er greit å ha i bakhodet under besøket midt i den tøffeste mørketiden i nord.

— Klokken fem om morgenen stekte solen på himmelen. Uvant, smiler den TIL-aktuelle spilleren om besøket i sommer.

Espejord-partner

Thomas Lehne Olsen er ikke i tvil om det er spiss han ønsker å spille.

— Kant er i nødstilfelle, smiler han.

- Er du Zdenek Ondrakses erstatter?

— Det kan hende, svarer han med et smil.

De siste kampene av årets sesong brukte TIL Ondrasek i tospann med Runar Espejord med stor suksess.

— Etter jeg har hørt høres det ut som vi kan utfylle hverandre bra. Det hadde vært spennende. Jeg har vært vant med å både spille 4-4-2 og 4-3-3. Så det er ikke noe nytt, sier Thomas Lehne Olsen.

- Kjent fra landslaget

Også TIL-trener Bård Flovik kjenner Lehne Olsen fra aldersbestemte landslag.

– Jeg har hatt det kullet. Han var litt inn og ut, men jeg kjenner veldig godt til ham via NFF-systemet, svarer Flovik.

Treneren beskriver Lehne Olsen som en ganske hurtig og kraftfull spiller som har målscoreregenskaper.

– Han har fått litt lite spilletid i Strømsgodset, så han søker seg til andre utfordringer. Hvis vi synes han er såpass interessant, og han velger oss, så er det for at vi vil gi ham spilletid. Og da ser vi muligheter for at han kan bli en målscorer for TIL, sier Flovik.

Spissen har foreløpig ikke fått tilbud fra TIL.

— Det får vi komme tilbake til, sier Svein-Morten Johansen.

— På samme måte som vi har flere alternativer, så har han også det. Slik er det, og det er full forståelse for situasjonen. Han er her, og vi og han får prøve å gjøre et godt inntrykk, og så får vi se hva som skjer, sier B ård Flovik.