Molde har aldri avansert fra et gruppespill i noen av cupene de har spilt i Europa. I morgen blir Molde historisk i dobbelt forstand ved at de uansett er klar for 1/16-delsfnalen, og tar de poeng er gruppen vunnet og Molde blir seedet i neste runde.

I veien for dette står blant annet to stjernespillere. Den ene, Nani, var Ole Gunnar Solskjærs nabo i Manchester, mens Robin van Persie arvet kristiansunderens draktnummer.

Solskjærs Twitter hall of fame

Solskjær fortalte selv om disse trivielle faktaene da han svarte på Romsdals Budstikke spørsmål om dette var store nok stjerner til at de passerer nåløyet for at han ber om en selfie han kan poste på sin Twitter-konto.

— Ja det kan skje. Så får vi bare se om det kommer flere selfies, sier Solskjær.

Molde-manageren har hatt speidere ute for å se Fenerbahce spille, de har utarbeidet grunnlagsmaterialet for hvordan moldespillerne har blitt instruert i forkant av torsdagens oppgjør.

Stjerneanalyse

Solskjær har ikke lagt spesielt vekt på at motsatt banehalvdel vil vrimle av verdensstjerner.

— Vi har vist video av laget til egne spillere. Trukket frem både styrker og svakheter hos Nani, van Persie, Kjær og Fernandáo, sier Solskjær og fortsetter:

— Vi går til kamp som vanlig, og til nå har vi vært ydmyke nok til å skjønne at vi må forsvare oss godt, derfor blir inngangen til kampen som til alle andre kamper vi spiller, men denne kampen viktig, tar vi med oss ett poeng og vinner gruppa, er dette historisk for Molde, sier Solskjær.

At Molde avsluttet ligasesongen for to og en halv uke siden, tror ikke Solskjær vil virke negativt inn på kampformen.

— Det blir verre mot Ajax 10. desember, for nå er ikke et opphold på to og en halv uke noen stor utfordring.

— Drittvær, ja takk

På kamptidspunktet onsdag kveld, har Meteorologisk institutt varslet 7 plussgrader, øsende regn og frisk bris 10 meter per sekund fra sørvest. Det er en værmelding som klinger godt i Solskjærs ører.

— Fenerbahce er et lag fullt av fantastiske spillere. Vi var heldige med tidspunktet vi møtte dem i bortekampen, så nå håper jeg det blir surt og kaldt vær i morgen, sier han og svarer som følger på spørsmålet om han fortsatt instruerer spillerne om å spille selve kampen, ikke den store andledningen:

— Fortsatt er det en fotballkamp på grønn bane med hvit ball, eller vi får se det i morgen om det blir hvit bane og oransje ball.