En opplagt og spillesugen Tommy Høiland gleder seg til returoppgjøret og hjemmekampen mot det tyrkiske storlaget.

– Kampene kommer ikke så tett nå, så vi har gledet oss lenge til å spille en kamp som betyr noe igjen, sier Høiland.

Han sitter igjen med svært gode minner fra den første kampen i gruppespillet, hvor Molde sjokkerte fotballeuropa med seier.

– Det er alltid gøy å spille Europa League. Spesielt på bortebane er det mye publikum og liv på tribunene, sier Høiland.

Stjal oppmerksomheten

– Vi møter et godt lag, men vi er allerede videre og kan slippe oss løs. Vi må gå ut og tørre, huske å spille vårt eget spill, sier spissen. Han var en av de som stjal oppmerksomheten i første kamp mellom de to lagene da han etter 36 minutter scoret på straffe, med en frekk chip, type «Panenka».

– Jeg tenkte at nå har jeg muligheten til å kose meg og gjøre noe ekstraordinært. Da måtte jeg bare chippe, sier han selv, med et bredt smil.

I britiske medier gikk Celtics U17-trener Thomas Boyd ut og anklaget Tommy Høiland for å ha skadet Jozo Simunovic tidlig i kampen på Celtic Park. Høiland tilbakeviser påstanden.

– Det stemmer ikke, og det sier vel litt om mentaliteten til de i Skottland som tror vi holder på slik i Norge. Hadde jeg hatt lyst, ville jeg gått inn hardere, jeg var jo bare såvidt borti ham. Han burde kanskje ikke spilt i utgangspunktet, svarer han.

Utgående kontrakt

Høiland har ikke signert noen ny kontrakt med Molde for neste sesong. De to siste gruppespillskampene i Europa League kan være et godt utstillingsvindu om han ønsker internasjonale utfordringer.

Selv sier han at han ikke tenker så mye på neste sesong ennå – han har fokus på de to siste kampene.

– Det er absolutt aktuelt å signere for Molde, men det vil jeg ikke ha fokus på nå. Jeg vil ha fokus på å ta minst et poeng på torsdag slik at vi vinner gruppa, slår Høiland fast.