MOLDE: Sander Svendsen ble tidenes yngste seriemester da han spilte tolv kamper i eliteserien i fjor. Denne sesongen har 18-åringen vært på banen i 26 kamper for Molde. Han startet 20 av dem.

Ni spillere har vært nominert til å årets talentpris gjennom sesongen. Juryen, som har bestått av Nils Johan Semb, Leif Gunnar Smerud og Nils Lexerød, valgte ut talentene. I finalen sto det mellom Svendsen, mot Kristoffer Ajer (Start) og Rafik Zekhnini (Odd). Kåringa ble avgjort etter folkeavstemning.

— Denne prisen betyr veldig mye for meg. Jeg setter veldig stor pris på det og det gir meg masse motivasjon til å jobbe videre. Den store drømmen min er å spille for et topplag i Europa og å vinne Champions League i framtida. Det er det jeg jobber for hver dag. Jeg må bli bedre på mye - veldig mye - for å nå dit. Jeg er innstilt på å jobbe hardt for å komme dit , sier Svendsen i en pressemelding.

– Det som kjennetegner morgendagens helter og talentene vi støtter er høy innsats over lang tid, en sterk indre glød for det man driver med og et tydelig læringsfokus. Sander Svendsen er et prakteksempel på det, sier markedsdirektør i Statoil, Karen Onsager Keiserud. Statoil deler ut prisen i samarbeid med Norges Fotballforbund og TV 2. Etter delfinalen fikk Sander Svendsen 50.000 kroner som han ga til breddeavdelinga i Molde Fotballklubb.

— Nå ønsker jeg å dele opp pengene mellom to klubber som har betydd mye for meg og utviklingen min på andre måter. Jeg har drevet med både ski og turn da jeg var yngre, og vil derfor gi 25.000 til Molde Turnforening og 25.000 til Molde og Omegn Idrettsforening, sier Svendsen.

Tidligere vinnere: 2014: Martin Ødegaard (Strømsgodset). 2013: Mads Møller Dæhli (Molde). 2012: Håvard Nielsen (Vålerenga) og Caroline Graham Hansen (Stabæk). 2011: Melissa Bjånesøy (Sandviken) og Valon Berisha (Viking). 2010: Markus Henriksen (Rosenborg)