MOLDE: – Ja, jeg liker disse kampene og presterer alltid best under press. Slik har det alltid vært, sier 30-åringen.

Farta og erfaringa gjør at han også blir en tøff utfordring for motstanderne.

– Det blir mer én mot én i disse kampene. Raske, gode kantspillere som utfordrer. Jeg vil heller møte dem ansikt til ansikt enn å jage lange oppspill i bakrommet.

Har startet alle

Gossingen er en backtype med internasjonalt snitt, og fikk prøve seg i den blåhvit-stripete drakta til Deportivo La Coruña i spanske Primera Division i 2010-11-sesongen. Der ble det imidlertid med fire kamper, før han vendte hjem til MFK. Hans någjeldende MFK-kontrakt går først ut i april 2018. Han står bokført med tre U21-landskamper og to A-landskamper.

Denne høsten har han løftet prestasjonene kraftig, og fått mye spilletid – i europakampene.

I eliteserien er det Per Egil Flo som oftest har hatt backjobben på venstresida, Rindarøy startet bare ni av de 30 seriekampene.

I gruppespillet i Europaligaen har han startet alle, og fullført tre av dem. Bare i hjemmekampen mot Celtic måtte han byttes ut – åtte minutter etter pause. En muskelkrampe på «baksida» har plaget ham iblant.

– Humørspillere

I morgen er han nok i MFKs startoppstilling igjen, klar til et nytt møte med Van Persie, Nani og andre revansjelystne og poengjaktende Fenerbahçe-stjerner.

Rindarøy var i nærområdet da Nani satte inn tyrkernes utlikningsmål til 1-1 i den første kampen, men ble ikke skremt av den portugisiske landslagsspilleren i den kampen.

– Vi var vel flere som må dele på skylden for at han slapp til på den, men samtidig må du regne med at spillere av det kaliberet både får sjanser og scorer mål. Ett var ikke nok til å slå oss da, og vi opplevde at flere av stjernene deres mistet humøret og kamplysten, sier MFK-spilleren, som betegner Nani som en miniutgave av Ronaldo og Van Persie som en enestående avslutter når han har den gode dagen.

– De to er veldig gode i medgang og dårlige i motgang.

Tøffere nå?

– Vi ga dem et sjokk sist og spilte på oss selvtillit utover i kampen. Men vi møtte dem også på et gunstig tidspunkt da. De hadde sju nye spillere og ny trener, og hadde nettopp startet sesongen. Vi må fortsatt være veldig kompakte og sørge for at kollektivet overvinner individualistene nok en gang.

PS. Knut Olav Rindarøy scoret for MFK borte mot Stuttgart i 2010-kvalifiseringa. Kampen endte 2-2. Emil Johansson scoret det første målet.