BERGEN/KRISTIANSAND (bt.no/fvn.no): Starts Solomon Owello har vært i samtaler med Brann, og kan bli den som erstatter Rodolph Austin og Fredrik Haugen. Sistnevnte lånes ut til Sandefjord.

Fredrik Haugen har ikke startet en kamp for Brann siden hjemmemøtet med Fredrikstad i mai. Fordi Haugen vil spille fotball, har han måttet se seg om etter andre klubber. I går gikk Brann med på å låne ham ut til Sandefjord for resten av sesongen, men avtalen blir ikke formalisert ennå, fordi Brann ønsker å ha ham disponibel til kampen mot Haugesund i morgen.

Uansett når Haugen drar til Vestfold: erstatteren kan være blinket ut. Brann har vært i samtaler med midtbanemannen Solomon Owello, som er 23 år, og en av Starts beste spillere.

Har vært kontakt

— Jeg har hørt at det er en interesse, og var i kontakt med Brann etter deres forrige kamp , sier Owello.

Kontrakten hans med Start går ut etter sesongen, og BT vet at Owello ikke akkurat er desperat etter å forlenge den, selv om Start ønsker ham med videre.

Dermed er det en del som tyder på at den 20-årige fyllingsdølen Haugen, eid av supporterinvestorene i Softball, forsvinner til fordel for den nesten fire år eldre nigerianeren Owello.

- Jeg kan være interessert i å spille for Brann, det kommer an på tilbudet fra dem. Jeg kan ikke si noe mer nå , sier Owello.

Har startet alle i år

Når det kommer til å kommentere overganger som ennå ikke er formelt klare, er Start-ledelsen nesten like tause som en død makrellstim. Rune Jakobsen, sportssjef i Start, sier følgende til BT:

- I likhet med alle Branns spillere, er alle våre spillere til salgs hvis prisen er høy nok. Ellers har vi ingen kommentar.

Owello har startet samtlige kamper i 1. divisjon denne sesongen, og scoret fire mål. Han spilte for Niger Tornadoes i hjemlandet fra 2006, til han ble Start-spiller i 2008, etter først å ha vært der på prøvespill.