BERGEN (bt.no): Sandefjord og Haugens gamletrener Arne Sandstø har lenge ønsket å låne Fredrik Haugen. Det har de ikke vært alene om. BT har kjennskap til at også Fredrikstad, med tidligere Løv-Ham-sjef Trond Amundsen, har vært hypp på Haugen. Før sesongen var det også interesse fra de nåværende serielederne Strømsgodset.

— Kjip periode

Brann har derimot vegret seg for å leie ut Haugen. Torsdag kom beskjeden fra Brann-trener Rune Skarsfjord om at Haugen likevel kunne dra til Sandefjord.

- Det var en kjip periode tidligere i år da vi spilte dårlig fotball og jeg startet kamper. Jeg leverte ikke godt nok. Nå kjenner jeg at jeg er i god form, men jeg ønsker å starte kamper. Derfor har jeg lyst til å spille for Sandefjord ut sesongen, sier Haugen, som ikke legger skjul på hva som er målet hans.

— Det er å spille for Brann. Rune sa til meg at jeg kom til å få mye spilletid resten av sesongen, men jeg ønsker å spille fast og velger derfor å gå til Sandefjord, sier Haugen til bt.no.

Utålmodige Sandefjord

Sandefjord spiller fredag kamp mot Mjøndalen i 1. divisjon. Fredrik Haugen skulle egentlig dra fra Bergen torsdag for å være aktuell til den kampen, men siste nytt er at Brann ønsker ham disponibel til og med mot Haugesund lørdag.

Etter først å fått ja til å dra, skal Haugen nå ha fått beskjed om å vente. BT vet at vinglingen irriterer Sandefjords sportslige ledelse, som vil ha Haugen så kjapt som mulig. De har ønsket bergenseren i lengre tid.

Torsdag kveld slo Brann fast at Haugen vil være disponibel for dem kommende helg.

— Fredrik er i troppen mot FK Haugesund på lørdag. I løpet av helgen vil vi diskutere saken internt og med Softball som har eierinteresser i spilleren. Deretter avklarer vi dette, sier Rolf-Magne Walstad, sportslig administrativt ansvarlig i Brann.

bt.no har ikke fått kontakt med Sandefjord-trener Arne Sandstø torsdag.