Det har vært en hektisk torsdag i Sportsklubben Brann. Lars Grorud er gått til Fredrikstad, Fredrik Haugen er på vei til Sandefjord på lån, og nå avslører trener Rune Skarsfjord at det 17 år gamle stortalentet Bård Finne er tilbudt proffkontrakt.

– Det vi kan si, er at Bård Finne er tilbudt A-kontrakt, og at vi håper han takker ja til den, sier Skarsfjord til brann.no.

Den unge angriperen har vært en av fem spillere på Branns B-liste. Spillerne på denne listen kan spille tre ganger i eliteserien uten å ha proffkontrakt, men deretter er det stopp. Finne har fått to innhopp så langt, mot Fredrikstad og Hønefoss, og kunne med det bare spilt en kamp til på amatørkontrakt. Hvis han nå takker ja til tilbudet fra Brann, kan han brukes ubegrenset.

Skarsfjord har tidligere sagt dette om Finne:

— Bård tenker hele tiden på å komme seg til sjanser, der skiller han seg fra andre. Dette er hans inngangsbillett til A-laget. Bård tar gode valg, er veldig rettvendt, kjapp og strekker i ethvert midtforsvar. Jeg fikk følge utviklingen til Huseklepp og så hvor god han ble etter å ha terpet avslutninger i to år. Bård skal trene avslutninger i minst ti år til.

Dette er Branns B-liste

B-listen ble innført før 2011-sesongen som et tiltak som skulle gi yngre spillere muligheten til å vise seg frem i eliteserien, uten at klubbene trenger å gi dem proffkontrakt.

¿ Jonas Grønner

¿ Kjetil Kalve

¿ Kasper Skaanes

¿ Bård Finne

¿ Ådne Nissestad (keeper)

  • Listen må inneholde en keeper. Den vil bli oppdatert senere i august, og da vil Jonas Grønner, som har fått proffkontrakt, og Bård Finne (hvis han takker ja til kontraktstilbudet) forsvinne fra listen.