Før sesongstart rådde optimismen blant Brann-tilhengere flest. Med god grunn, tør jeg påstå. Rune Skarsfjords menn hadde hatt et fenomenalt år i 2011, og det var mye som tydet på at Brann ville bli enda bedre i 2012. Signeringene av spillere som Sokolowski, Nordkvelle, Demir og Jonsson ga oss et berettiget håp om god sesong, og vel så det.

Jeg prøvde å holde igjen troen, håpet og drømmen, og tippet Brann på en nøktern – pessimistisk, var det mange som hevdet – 5.plass.

I begynnelsen av mai, etter sju serierunder, lå Brann på 14.plass med fattige fire poeng. Der og da tenkte jeg at sesongen antakeligvis ville fortsette slik, med ryggen mot veggen og kniven på strupen.

Slik skulle det – takk og pris – ikke gå.

11 serierunder seinere, med en skadefri tropp, har Brann begynt å innfri. Brann har klatret syv plasser oppover på tabellen, og byens stolthet er ikke lenger forbundet med skuffelse, håpløshet og tunge tanker. Heller ikke høye baller, primitiv fotball og et hullete forsvar er det første vi tenker på når det gjelder Brann. Det er noe lyst og lett over laget som har scoret heler 35 mål så langt.

Det er imidlertid ikke de siste ukers gode resultater alene som har skapt det suset av forventning som svever over byen, det er ikke bare det som har vekket lagets supportere fra dvalen. Det er ikke på grunn av de fine seirene over Odd og Aalesund at markedsavdelingen i Brann smiler fra øre til øre, og at det muligens blir ny publikumsrekord på lørdag.

Hovedårsaken til at byen igjen er proppet av tro, håp og kjærlighet, heter Erik Huseklepp. Brann har endelig fått en markant profil på laget igjen.

Men er han i stand til å hjelpe oss videre oppover på tabellen? Er 5.plassen som jeg tippet innen rekkevidde? Kan de til og med blande seg inn i medaljekampen?

Brann er i støtet, men det er det mange andre lag som også er. Viking har fått et voldsom oppsving etter at Kjell Jonevret ble lagets trener. Rosenborg styrker stallen betydelig i disse dager. Hønefoss mener alvor. Haugesund har begynt på vinne igjen, mens Strømsgodset og Molde fortsatt holder koken. Kampen om medaljene er tett og hard.

For hard for Brann? Eller kan Brann blande seg inn i medaljestriden? Hva tror du?