Det melder det engelske avisen The Guardian. Avisen påpeker samtidig at overgangen muligens ikke vil fullføres før til sommeren.

Pienaars kontrakt med Everton løper ut etter sesongen. Den sørafrikanske kantspilleren kan ende opp med å gå gratis til Harry Redknapps mannskap. Men Spurs kan sikre seg spilleren allerede nå for en pris på i underkant av 20 millioner kroner.

Tottenham ser dermed ut til å ha slått italienske Inter og spanske Atlético Madrid i kappløpet om å sikre seg 28-årige Pienaar.

Everton er i utgangspunktet ikke lystne på å selge spillere i dette overgangsvinduet. Likevel har manager David Moyes har fått beskjed om at klubben må skaffe midler til dersom han skal få hente tre spillere på lån.

Moyes ønsker seg i første rekke en midtspiss, men er også på utkikk etter en kantspiller til høyresiden og en midtstopper.

Pienaar har tidligere avslått et kontraktsforslag fra Everton der han ble tilbudt over 550.000 kroner i ukelønn. Han håpet angivelig på en ukelønn som lå opp 700.000, slik spanske Mikel Arteta har i Merseyside-klubben. (©NTB)