Tottenham har vist tildels imponerende form i årets Premier League, selv om laget tapte sin siste kamp mot Everton.

I dagens FA-cupoppgjør mot byrival Charlton Athletic hadde imidlertid laget ingen problemer. Harry Redknapp sendte et reservespekket mannskap ut på White Hart Lane mot League One-laget. Rafael van der Vaart, Gareth Bale, Peter Crouch og Aaron Lennon sto alle over for Tottenham, mens Luka Modric startet på benken.

— Første omgang var ikke enkel for oss. Charlton jobbet hardt, og vi prøvde, men når Luka (Modric) kom inn ved pause fikk vi åpnet dem litt opp, sa Redknapp til Tottenhams hjemmeside.

Det var altså målløst til pause, men etter at Redknapp satte inn playmaker Modric, løsnet det for Spurs. Tottenham-debutant Andros Townsend åpnet scoringsballet tre minutter etter hvilen.

Et skudd fra 20 meter snek seg inn i hjørnet og 19-åringen, som tidligere denne sesongen har vært på utlån i Ipswich, kunne juble for scoring i sin debut.

DEBUTERTE OG SCORET: Andros Townsend mottar hyllesten fra mer rutinerte Vedran Corluka. (Foto: Digitalsport)Så våknet Jermain Defoe. Han scoret to mål på tre minutter like før timen var spilt, og kampen var avgjort.

Etter 57 minutter var det en kjempepasning fra Luka Modric som gikk til Defoe via Niko Kranjcar. Defoe skjøt ned i hjørnet.

To minutter etterpå gikk Defoe alene fra egen banehalvdel, han fikk ballen tilbake fra en forsvarsspiller hos Charlton og puttet ballen i mål.

Etter kampen var ikke manager Harry Redknapp i tvil om hvem som skulle få æren for seieren.

— For en spiller han (Modric) er. Jeg satte ham inn i pausen, for jeg ønsket ikke å vente til det var igjen et kvarter og stillingen fortsatt var 0-0. Han snudde kampen med en gang, sa Redknapp.

REDDET TOTTENHAM: Jermain Defoe og Luka Modric i omfavnelse. (Foto: Scanpix) Spurs møter nå byrival Fulham i neste runde.

Engelsk FA-cup fotball søndag, 3. runde:

Chelsea – Ipswich 7-0 (3-0). C: Salomon Kalou (33), Daniel Sturridge (33, 52), Carlos Edwards (selvmål 41), Nicolas Anelka (49), Frank Lampard (78, 79). T: 41.654. Leicester – Manchester C. 2-2 (1-2). L: Souleymane Bamba (1), Andy King (64). M: James Milner (23), Carlos Tevez (45). T: 31.200. Abdisalam Ibrahim var ubenyttet reserve for Manchester C.

Manchester U. – Liverpool 1-0 (1-0). M: Ryan Giggs (str. 2). T: 74.727. Rødt kort: Steven Gerrard (32), Liverpool.

Tottenham – Charlton 3-0 (0-0). T: Andros Townsend (49), Jermain Defoe (58, 60). T: 35.698.