Kenny Dalglish ble kastet rett til ulvene i sin første kamp som Liverpool-manager etter at han tok over etter Roy Hodgson lørdag.

På Old Trafford måtte han se sitt lag bli slått, men Liverpool viste friske takter under sin nye manager.

Et tidlig baklengsmål på et omdiskutert straffespark, og en utvisning av kaptein Steven Gerrard etter halvtimen gjorde jobben vanskelig for Dalglish og hans menn.

– Begge dommeravgjørelsene var viktige for utfallet av kampen, men om jeg henger meg opp i dem så tar jeg fokus bort fra den store innsatsen til spillerne våre. Det er ikke lett å møte United her, og særlig ikke når du slipper inn mål i første minutt og får rødt kort etter en halvtime, sa Dalglish.

– Jeg synes vi viste fantastisk mot og innsats, og vi fikk fantastisk støtte fra 9000 Liverpool-supportere.

Straffe(t) i første angrep

Hjemmelaget var best fra start, gikk rett i angrep, og ble tildelt straffe allerede etter drøye 30 sekunder. Daniel Agger var i kontakt med Dimitar Berbatov, men bulgareren gjorde heller ikke sitt beste for å holde seg på beina.

— Det var nok kontakt til at jeg mistet balansen, og et greit straffespark. Folk som kjenner meg vet at jeg aldri går lett i bakken, sier Berbatov etter kampen.

Liverpool-spillerne protesterte, men til ingen nytte. Ryan Giggs var sikker fra straffemerket, og dermed en drømmestart for United, og en verst tenkelig start for Kenny Dalglish.

(Artikkel fortsetter)

1-0: Ryan Giggs vant straffeduellen mot Pepe Reina.

Deretter skulle det gå hele 48 minutter før hjemmelaget igjen skapte noe foran mål. Liverpool var ikke ufarlige, og kunne utlignet etter 20 minutter. Martin Kelly avanserte til dødlinjen etter flott samspill med Steven Gerrard, og la flatt inn foran mål der United fikk klarert. Hadde høyrebacken lagt ballen skrått ut hadde Raul Meireles hatt hele målet å sikte på.

Etter 32 minutter gjorde Gerrard saken straks vanskeligere for bortelaget. Liverpool-kapteinen gikk inn i en duell med Michael Carrick med stor kraft og strake bein, og ble belønnet med det røde kortet av Howard Webb.

Stolpetreff

Liverpool hang likevel godt med i kampen selv med en mann mindre, men mål ble det ikke på Merseyside-laget.

På overtid i omgangen kunne Jonny Evans doblet ledelsen for hjemmelaget, men headingen etter et hjørnespark traff klokkerent i stolpen og ut.

Etter hvilen tok kampen seg litt opp, og det var United som skapte de fleste sjansene.

Javier Hernández raget høyest på et innlegg etter 49 minutter, men ballen snek seg forbi stolpen til Pepe Reina. Fem minutter senere kunne Berbatov økt ledelsen, men bulgareren sendte ballen høyt over mål etter at Pepe Reina mistet et innlegg i bakken.

Reina i fokus

Men Liverpool var i høyeste grad med i kampen. Fabio Aurelio testet frisparkfoten etter 65 minutter, og Thomasz Kuszczak måtte ut i full strekk for å slå det velplasserte forsøket til hjørnespark.

20 minutter før slutt ble Reina Liverpools redningsmann da spanjolen reddet ikke mindre enn fire skudd på mindre enn ett minutt. United-spillerne sto i kø for å sette ballen i mål, men hver gang sto Liverpools sisteskanse i veien.

Deretter døde kampen litt ut, og hjemmelaget kontrollerte inn avansementet i cupen. Berbatov fikk en siste mulighet seks minutter før slutt, men avslutningen endte over mål.

Liverpool røk dermed ut av FA-cupen, men viste gode tendenser i Dalglishs comeback. Et tidlig baklengsmål og en tidlig utvisning gjorde imidlertid jobben vanskelig for Liverpools nye manager.

TILBAKE: Kenny Dalglish ledet Liverpool for første gang etter at han tok over jobben til Roy Hodgson.

Engelsk FA-cup fotball søndag, 3. runde:

Chelsea – Ipswich 7-0 (3-0). C: Salomon Kalou (33), Daniel Sturridge (33, 52), Carlos Edwards (selvmål 41), Nicolas Anelka (49), Frank Lampard (78, 79). T: 41.654. Leicester – Manchester C. 2-2 (1-2). L: Souleymane Bamba (1), Andy King (64). M: James Milner (23), Carlos Tevez (45). T: 31.200. Abdisalam Ibrahim var ubenyttet reserve for Manchester C.

Manchester U. – Liverpool 1-0 (1-0). M: Ryan Giggs (str. 2). T: 74.727. Rødt kort: Steven Gerrard (32), Liverpool.

Tottenham – Charlton 3-0 (0-0). T: Andros Townsend (49), Jermain Defoe (58, 60). T: 35.698.