Sven-Göran Eriksson og Roberto Mancini har kjent hverandre i 15 år, og møttes for første gang til duell med hvert sitt lag da Leicester tok i mot Manchester City i FA-cupens tredje runde søndag.

De to managerne var sammen i Lazio, og begge har vært innom både Leicester og City. Deres første duell endte uavgjort 2-2. — Det var et godt resultat for begge lag. Leicester spilte veldig bra og fortjente ikke å tape. For vår del var resultatet viktig for å forstå at vi må gi 100 prosent for å kunne vinne FA-cupen. Det er aldri enkelt å møte lag fra Mesterskapsserien, sier Mancini ifølge BBC.

Også Leicester-manager Sven-Göran Eriksson var en fornøyd mann etter kampen.

- Jeg må være fornøyd med prestasjonen, og det var en god fotballkamp. Spillerne kan være stolte av seg selv, siden de spilte jevnt mot et av de beste lagene i landet, sier han.

Leicester overrasket

Erikssons Leicester gikk hardt ut mot forhåndsfavorittene City. Laget viste ingen respekt, og satte Manchester-laget under press i store deler av kamper.

Leicester, som til daglig spiller på nivå to, gikk rett i strupen på Roberto Mancinis stjernemannskap, og tok ledelsen før minuttet var spilt på Walkers stadium.

Leicester-debutant Souleymane Bamba var sist på ballen fra kloss hold, og satte inn 1-0 etter at en corner ble stusset rett i beina på midtstopperen.

SJOKKERTE CITY: Bamba (til venstre) jubler for 1-0-målet. (Foto: Digitalsport)

Og vertene ga seg ikke med det. Etter fem minutter raget Jack Hobbs høyest på et frispark fra siden, men avslutningen gikk rett på Joe Hart.

City slo tilbake

James Milner skapte balanse i regnskapet etter 23 minutter. City-spilleren brøt inn i banen, og fikk plutselig fri vei mot mål etter en fin dragning. Fra seksten meter plasserte han ballen hardt i hjørnet.

Leicester forsøkte å ta tilbake initiativet ti minutter senere, men Yuki Abes skuddforsøk fra langt hold ble så vidt slått til corner av Joe Hart. På corneren fikk målscorer Bamba på ny sjansen. Debutanten fikk hodet på ballen to ganger, men begge forsøkene gikk rett på Hart.

Andy King fikk hjemmelagets siste sjanse i omgangen etter 38 minutter. Vingen ble frispilt på høyre kant, og forsøkte å lobbe over en utrusende Joe Hart, men Citys sisteskanse plukket forsøket lett.

Minuttet etterpå fikk City sjansen på motsatt side. Jerome Boateng la fint inn foran mål, og Jô hadde tilsynelatende bare å sette ballen i mål, men Adam Johnson ville det annerledes og skled fram for å avslutte – og sendte ballen til side for mål.

City skulle likevel gå til pause med ledelse. Laget tok en kort corner, og Carlos Tévez møtte innlegget på første stolpe med en vakker hælflikk til 2-1-ledelse.

SCORET IGJEN: Carlos Tévez mottar lagkameratenes hyllest. (Foto: Digitalsport)

Hart-tabbe

Etter hvilen viste Leicester fram en herlig vilje, og gjorde det vanskelig for City-stjernene. Laget var heller ikke ufarlige framover.

Andy King sendte hjemmefansen til himmels da han utlignet etter 64 minutter – etter en gedigen keepertabbe av Joe Hart.

Et langt overlegg gikk tilsynelatende rett i klypene til den engelske landslagskeeperen, men i stedet for fast grep spratt ballen ut i feltet. Leicester-kaptein Andy King oppfattet situasjonen kjapt og satte ballen i åpent mål.

Souleymane Bamba var en konstant trussel på offensive dødballer, og Leicesters første målscorer raget nok en gang høyest etter 78 minutter. James Milner var god og heldig som fikk avverget på streken.

— Sol Bamba er veldig farlig på dødballer - det visste jeg etter at jeg ledet Elfenbenskysten i VM , sier Leicester-manager Sven-Göran Eriksson om spilleren han nylig hentet.

Manchester City fikk to gode muligheter til å avgjøre i sluttminuttene, men verken Nigel de Jong eller Carlos Tévez fikk dreis på avslutningene.

Dermed blir det omkamp i Manchester for Svennis og Mancini.

Skulle Eriksson og Leicester vinne der, blir det gjensyn med Notts County, enda en av svenskens tidligere klubber.

Engelsk FA-cup fotball søndag, 3. runde:

Chelsea – Ipswich 7-0 (3-0). C: Salomon Kalou (33), Daniel Sturridge (33, 52), Carlos Edwards (selvmål 41), Nicolas Anelka (49), Frank Lampard (78, 79). T: 41.654. Leicester – Manchester C. 2-2 (1-2). L: Souleymane Bamba (1), Andy King (64). M: James Milner (23), Carlos Tevez (45). T: 31.200. Abdisalam Ibrahim var ubenyttet reserve for Manchester C.

Manchester U. – Liverpool 1-0 (1-0). M: Ryan Giggs (str. 2). T: 74.727. Rødt kort: Steven Gerrard (32), Liverpool.

Tottenham – Charlton 3-0 (0-0). T: Andros Townsend (49), Jermain Defoe (58, 60). T: 35.698.