Marianne Skarpnord fikk et kyss av caddie og forloveden Richard Green etter dag 1 av golf-turneringen i OL. Marianne Skarpnord fikk et kyss av caddie og forloveden Richard Green etter dag 1 av golf-turneringen i OL. Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix

Det norske golfhåpet ble roet ned av forloveden: - Jeg pleier ikke å være nervøs

Alle snakket om Suzann Pettersen på forhånd, men det ble Marianne Skarpnord som kunne juble høyest av de norske jentene.

RIO DE JANEIRO: Det er fordel å ha med caddie i golf. Når caddien også er forloveden, kan det bli en ekstra stor fordel. Slik som for Marianne Skarpnord i OL.

På forhånd snakket alle om Suzann Pettersen, men det var Marianne Skarpnord som stakk av med den norske oppmerksomheten da kvinnenes OL-golf startet.

– Jeg pleier ikke å være nervøs, men før den første runden var jeg det. Det kan ha vært fordi jeg har gledet meg så lenge til dette. Vi måtte snakke om noe annet: håndballkampen som var, håndballkampen som kommer og været, Treff gresset, treff gresset, tenkte jeg da jeg slo ut.

Og Marianne Skarpnord – med Richard Green som caddie og hjertevenn – traff ikke bare fairwayen. Hun traff også hullet med birdie både på første og andre hull, og fulgte opp med en ny birdie på det femte.

179 i verden — 11 i OL

– Da fløt det bra, men jeg visste at de siste ni er mye tøffere enn de første ni. Jeg må takke en varm putter for at det ble så bra som det ble. Den snille putteren reddet meg på tre-fire hull, innrømmer Skarpnord, som på siste ni gjorde en birdie og to bogey. Dermed ble det 69 slag på par 71-banen og delt 11. plass for spiller nummer 179 på verdensstatistikken var ferdig.

Marianne Skarpnord er nummer 11 etter første dag med golf for kvinner under OL Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix

Gammelt problem for Tutta

– Velkommen til min verden, sa Tutta muntert da vi kom inn på puttingen. Som så mange ganger før var putteren litt for kald. Men det oppsto et større problem før det.

Allerede på den andre hullet måtte Tutta betale dyrt for et skjevt utslag. Ballen havnet i fairwaybunkeren, men så tett inntil kanten at det var umulig å få ballen ut igjen med ett slag. Bare en mesterlig redningsaksjon gjorde at hun slapp å få en dobbeltbogey så tidlig på runden. Men bogey ble det.

I ball med verdenstreer Brooke Henderson fra Canada og firer Lexi Thompson fortsatt Tutta solid, men birdiene uteble helt til det åttende hullet – et par tre på 141 meter.

Det ble ytterligere to birdier på runden, men også to bogeyer. Dermed en runde på 71 og delt 26. plass etter første dag.

Leder gjør det thailandske vidunderbarnet Ariya Jutaugarn, som er tidenes yngste debutant på LPGA-touren. Da var hun 11 år! Hun ligger seks under par, mens sørkoreaneren Inbee Park og Kim Seiyoung er fem under.

– Helt OK. Det var veldig mye bra, selv om det ble katta i sekken på det andre hullet. Jeg har ikke rotet meg bort og har spill til å kunne gå tre solide runder. Slik føltes det ikke i British Open, sier Tutta, som berømmet Skarpnord for hennes åpningsrunde.

Ikke redd for mygg

I motsetning til gutta har ikke jentene vært så redd for mygg. Kun én spiller har trukket seg av frykt for zikaviruset, og hun tilhørte ikke det ypperste sjiktet.

OL-golfen spilles over fire runder uten cut. Det vil si at alle de 60 spillerne får spille alle rundene. Vanligvis kuttes feltet i to etter to runder, og den dårligste halvparten må reise hjem.

Skarpnord fortsetter med start allerede klokken 7.30 lokal tid torsdag (12.30 i Norge). Det er hun glad for. Utpå dagen er det spådd mer vind. Det skremmer ikke Tutta.

– Det skal blåse tøffere. Det passer meg utmerket, sier Suzann Pettersen, som går ut 11.09 lokal tid.

Og som ikke har forloveden i Rio.