Tutta: - De som sa nei til OL-golf vil angre

Onsdag slås OL-golfen for kvinner i gang. Og bare én har trukket seg av frykt for zikaviruset.

Publisert: Publisert:

KONKURRANSEKLARE: Golfspillerne Suzann Pettersen (til venstre) og Marianne Skarpnord gleder seg til innledningen av den olympiske golfturneringen for kvinner onsdag. Her på Olympic Golf Course mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • Arne Hole
Denne artikkelen er over tre år gammel

RIO DE JANEIRO: — Det gutta kom med var ingen forklaring, det var en bortforklaring. Rory (McIlroy) skjøt vel seg selv i foten etter The Open, sier Oslo-jenta og tenker på nordirens tankeløse utsagn om at det ikke var hans oppgave å drive PR for golfen. Han var der for å vinne turneringer og majorer.

— Jeg har ikke så mye sympati for dem som trakk seg, og jeg håper de vil angre. De gutta som var her hadde det storartet. Hos dem som ikke var her håper angeren er større enn noe annet.

- Var du aldri inne på å trekke deg?

— Alle snakket om zikaviruset, men jeg stolte på det norske legeteamet. Mediene var også med å hype det hele opp. De som trakk seg fikk for dårlig rådgivning, sier Tutta.

Skarpnord ler av gutta

Heller ikke Norges andre deltager i kvinnegolfen, Marianne Skarpnord, har særlig forståelse for hvorfor de beste herrespillerne ikke kjente sin besøkelsestid.

— Trekke meg? Vi «særpinger» lar oss ikke skremme av sånt. Det er mye i «Særp» som er verre enn zika, sier Østfold-jenta og skratter.

— Begrunnelsen med frykt for zikavirus blir ekstra «morsom» når mange av dem bor i Florida (der det også er zika). Det var en ufattelig dårlig beslutning. Samtidig er det deres helse, så man har ikke lov til å kritisere dem. Men de har fått mye dritt og blitt latterliggjort, sier Europatour-spilleren.

Også fra sine egne har de som trakk fått høre det. Verdensstjernen Sergio Garcia twitret dette:

"Whoever said Olympic golf didn't mean anything must've been on drugs cause this is absolutely amazing!! Coming to Rio, my best decision ever!"

— De som opplevde stemningen her søndag da guttas OL ble avgjort, er ikke i tvil om at golf har noe i OL å gjøre. Jeg tror Tokyo 2020 blir annerledes. Da vil alle være på plass.

- Du også?

— Ja, jeg har ikke planer om å gi meg med det første, men jeg må jo se hvordan kroppen fungerer, sier 30-åringen.

Slagspill en grei start

Gerhard Heiberg har skrytt voldsomt av hvordan Tutta presenterte golf da hun ble invitert på et styremøte i IOC.

— Jeg sa bare det jeg fikk beskjed om å si, men jeg hadde kanskje litt sjarm? Det er i alle fall hyggelig å høre at han mente jeg hadde en avgjørende faktor.

- Golfekspertene mener at dere burde funnet på noe mer spennende enn 72 hulls slagspill?

— Ja, det kan bli litt langtekkelig. Vi kunne hatt mixed eller to dagers kvalifisering og så inn i match (mann mot mann), men jeg tror det var lurt ikke å være for fancy første gang med golf siden 1904. Og vi fikk tre verdige medaljevinnere på guttesiden søndag, fastslår Tutta etter at Justin Rose avgjorde mot Henrik Stenson på det aller siste hullet.

Les også

Historiske Kofstad overrasket alle. Så kom nedturen

Avslappet målsetting

Tutta har hatt OL som sitt store mål i flere år, men etter en variabel sesong stiller hun ikke blant de største favorittene.

— Jeg er godt forberedt mentalt, og formen er fin, forsikrer 35-åringen, som har storkost seg som OL-deltager.

— Jeg har møtte mange jeg ellers ikke møter og forsøkt å hente inspirasjon, melder Tutta, som går ut 9.14 lokal tid onsdag (14.14 norsk tid). Tidlig start kan være en fordel på en bane hvor det har en tendens til å blåse opp utover ettermiddagen.

Sportssjef Jon Karlsen i NGF tror vind kan være en fordel for Norges håp.

— Hun er glad i ulike slag, og blir det mye vind, kan hun slå ballen med mye spinn. Spiller hun sin beste golf, er hun god nok til å henge med.

Skarpnord endret innstilling

Marianne Skarpnord tilhører den nye skolen. De som bare skal ut og ha det gøy.

— Slik har jeg tenkt i flere år. Jeg ble nesten dårlig av det presset jeg la på meg selv. Det føltes som om jeg skulle dø hvis det ikke gikk bra. Nå skal jeg ha det gøy, og det er deilig å gå ut og være avslappet. Jeg skal jo bare ut og spille golf, sier 30-åringen fra Moss & Rygge Golfklubb. Rio-oppholdet så langt beskrives lyrisk:

— Helt fantastisk. Jeg hadde ingen anelse om hva jeg kunne forvente, men det har superspesielt – det kan nesten ikke beskrives. Leiligheten bringer tankene tilbake til vandrerhjemtiden. Den er så spartansk at vi foretrekker å gå ut og snakke med folk. Men det er vel det som er meningen med OL?

Olympisk forbrødring.

Og nesten ingen har sett en mygg.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Golf
  2. Suzann Pettersen