Marianne Skarpnord fikk en god start på OL-turneringen i golf. Marianne Skarpnord fikk en god start på OL-turneringen i golf. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Skarpnord best av de norske på golfbanen

Suzann Pettersen er Norges største medaljehåp i golf, men det var Marianne Skarpnord som åpnet best av de norske da kvinnene startet sin OL-turnering onsdag.

Skarpnord åpnet forrykende med birdie på de to første hullene. Etter nok en birdie på hull fem var hun helt oppe i tetsjiktet. Deretter fulgte seks par, før dagens første bogey kom på hull tolv.

På vei inn til klubbhuset ble det ytterligere én bogey, men også én birdie. Dermed endte Sarpsborg-jenta to slag under par for dagen. Det holder foreløpig til delt 12.-plass.

Suzann Pettersen har plassert seg omtrent midt i feltet etter første runde onsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

For Suzann «Tutta» Pettersen ble det en vanskelig start med bogey på hull to. Å ende «bare» ett slag over par på hullet, etter å ha vært i store problemer, var likevel en sterk prestasjon.

På hull åtte fikk Norges største golfprofil sin første birdie for dagen. Det ga tydeligvis blod på tann, for på hull ti satte hun nok en birdieputt og var dermed ett slag under par for dagen.

Bogeyer på hull 12 og 15 ødela imidlertid en plassering helt i toppen, men en birdie på det 16. hullet reddet litt av inntrykket.

Med en runde på par (71) ligger Tutta foreløpig på delt 25.-plass. Opp til lederen, Park In-bee fra Sør-Korea, skiller det fem slag. Dermed har Oslo-golferen gode muligheter til å kjempe seg inn i medaljekampen med en god runde torsdag. (©NTB)