Åtte utøvere skal kjempe for Hordalands ære under OL i Rio. Den største medaljesjansen roeren Kristoffer Brun for. Han har levert resultater på høyt nivå i sine siste mesterskap, og sammen med Are Strandli er han den som kan gi Hordaland edelt metall.

Landslagstreneren i roing har mest å glede seg til, men også triatlon-utøveren Kristian Blummenfelt kan overraske i lekene.

Kristoffer Brun. Foto: Roar Christiansen

Kristoffer Brun (28) – Roing, lettvekt-dobbeltsculler Meritter: VM-gull, VM-bronse, EM-sølv og 2x EM-bronse

— Han er en av de største medaljekandidatene Norge har i OL. Han har en god følelse for roing, er lojal og tolerant. Som de fleste på dette nivået jobber han målrettet og langsiktig. Hans styrke og svakhet er at han presser seg selv litt for tøft noen ganger. Trening er førsteprioritert, og han utfører alt for å utvikle seg, og komme så langt som mulig, sier landslagstrener Johan Flodin.

— Brun og Strandli har tatt medalje i flere internasjonale mesterskap på rad, så vi ser på dem som store medaljekandidater. Hvis de ikke tar medalje, er det på grensen til mislykket, sier Flodin.

Nils Jakob Hoff. Foto: Øystein Vik

Nils Jakob Skulstad Hoff (31) – Roing, singlesculler Meritter: VM-gull og 2 x EM-bronse i dobbeltsculler

— Hoff kom med i siste liten. Først mistet han plassen i dobbeltsculleren med Kjetil Borch, før fireren ikke klarte å kvalifisere seg. Til slutt vant han den interne konkurransen om å ro singel. Det er ikke den optimale oppladningen til et OL, sier Johan Flodin.

— Han forbedrer seg fra uke til uke, og klarer han å stabilisere seg på et godt nivå har vi håp om semifinale. Kommer han så langt er det en fin prestasjon, sier Flodin.

Vita Heine. Foto: Toralf Rutledal

Vita Heine (31) – Sykkel Meritter: NM-gull på tempo og fellesstart

— Hun er den sterkeste kvinnelige syklisten vi har per dags dato. I klubben har hun ofte blitt brukt som hjelperytter, og har derfor ikke så mange topplasseringer internasjonalt. OL er litt spesielt i forhold til andre løp. De beste nasjonene stiller bare med fire løpere og kjører gjerne for en av de. Heine har kun seg selv å tenke på, og rent taktisk blir det oftere enklere i OL, sier sportssjef i Norges Cykleforbund Hans Falk.

— Løypen er ekstremt tøff, men vi tror hun skal klare å kjøre inn med de største. Forhåpentlig sitter hun med de fremste hele veien inn, og topp ti er realistisk, sier Falk.

Kristian Blummenfelt. Foto: Jan M. Lillebø

Kristian Blummenfelt (22) – Triatlon Ranking: Nummer 17 i verden

— Kristian er en treningsvillig og ambisiøs utøver. Han er en av de yngste i OL, og er en utøver for fremtiden. Det tilsier at han bør kunne delta i OL om både fire og åtte år, sier sportssjef i Norges triatlonforbund, Arild Tveiten.

— Vi ønsker ikke å snakke om plasseringer for å ikke sette press på han. Det viktigste er at han forbereder seg godt og gjør sitt beste løp i år. Samtidig er det viktig at han sitter igjen med en god følelse. Vi sier er at det kan bli alt mulig, og han kan godt havne på topp 10, sier Tveiten.

Håvard Haukenes. Foto: Rune Sævig

Håvard Haukenes (26) – 50 km kappgang Personlig bestetid: 3:47:42

Meritter: 2 NM-gull, 20 km

Ranking: Nummer 17 i verden

— Han er en dedikert sliter. Femti kilometer kappgang er en betydelig kraftprøve han skal gjennom. Han har vært dedikert i treningsarbeidet og har hatt en fin fremgang de to siste årene, sier sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen.

— Han er en type som kan kjempe om topp 12 i OL, sier Nilsen.

Erik Tysse. Foto: Odd Mehus

Erik Tysse (35) – 20 km kappgang Personlig bestetid: 1.19.11

Meritter: 25 NM-gull og seks kongepokaler

Ranking: Nummer 89 i verden

— Det er mye det samme som med Håvard (Haukenes). De driver med en idrett som krever mye trening. Jeg tror begge har fått et positivt løft av å trene sammen, og forberede seg til OL. Tilbakemeldingene på begge er gode, sier Ronny Nilsen.

— Vi har et håp om topp 12. Han har gode plasseringer fra tidligere mesterskap, og det er hyggelig hvis han klarer å komme seg opp igjen på tidligere nivå, sier Nilsen.

Isabelle Pedersen. Foto: Gorm K. Gaare Foto: Gorm K. Gaare

Isabelle Pedersen (24) – 100 meter hekk Personlig bestetid: 12,86

Ranking: Nummer 91 i verden

Meritter: U23-EM-gull, Junior VM-gull, 2x Junior EM-sølv

— Hun fikk et bra løft i løpet av sommeren i fjor, og vi håper å se akkurat det samme nå. Hun har vært gjennom litt småtrøbbel, men er i bra trening. Klarer hun å jobbe bra nå uten skader, ser det lyst ut. Hun gjorde det sterkt i VM i fjor, og kan markere seg i OL, sier Ronny Nilsen.

— Var veldig nære i VM i fjor, men må løfte seg tilsvarende i år skal hun klare en finaleplass. Det er mange utøvere som er på det samme nivået, så nåløyet for å komme til finalen er trangt. Hun er i hvert fall med og kjemper om finaleplass, sier Nilsen.

Sven Martin Skagestad. Foto: Jan M. Lillebø Foto: Jan M. Lillebø

Sven Martin Skagestad (21) – Diskos Personlig bestekast: 65.20 meter

Ranking: Nummer 34 i verden

— Han har stabilisert seg rundt 62 meter, men må fort kaste en meter til skal han klare en finaleplass. Han har et utrolig spennende potensial, og uansett hvordan det går tar han med seg viktig erfaring. Han er en utøver vi vil ha glede av i årene som kommer, sier Nilsen

— Kaster 64 meter bør det holde til finale, men nivået i diskos er tøft. Skal han være med helt i toppen må han heve seg litt, sier sportssjefen.