Norge sender en rekordstor tropp, og Hordaland er godt presentert under mesterskapet i Amsterdam. I spissen står profilene Sven Martin Skagestad og Isabelle Pedersen.

Med et kjempekast på 65,20, sikret diskokasteren Skagestad både EM— og OL-billetten tidlig i mai. Han seiler opp som en kandidat til medalje mener Jan-Arle Sletten, daglig leder i Friidrettsforbundet, avdeling Hordaland.

— Det er vanskelig å si hvem som har størst sjanse til medalje. Med Isabelle Pedersen og Sven Martin Skagestad har en god sjanse av de fra Hordaland.

Les reportasjen om Sven Martin Skagestad:

Selv snakker ikke Skagestad seg inn i medaljekampen.

— Jeg har ikke mål om medalje, ikke i det hele tatt. Målet mitt er å komme til finalen, sier han.

- Nivået er ekstremt høyt

Han reiser til sitt første seniormesterskap som læregutt – med finaleplass i siktet. Han er bare 21 år, og legger vekt på at diskokasting er en gammelmanns-sport, som det tar lang tid å lære.

— Nivået i EM er veldig høyt. De beste kasterne i verden er fra Europa. Forskjellen mellom EM og VM er derfor ikke så stor. Nivået er ekstremt høyt, men det er relativt gode sjanser for å nå en finale, sier han.

Klubbene har jobbet godt

I en stor norsk tropp, er Hordaland godt representert. Sletten mener det er lenge siden Hordaland har vært så godt representert i en EM-tropp i friidrett. Grunnen til det er klubbene i kretsen, mener han.

Isabelle Pedersen er norsk håp i Amsterdam. Foto: NTB scanpix

— Klubbene i kretsen har gjort en god jobb, og det gjelder generelt. Noen perioder dukker det opp flere talenter, og da er det viktig at klubbene får de med seg videre. Der har de gjort en god jobb, og nå ser vi flere utøvere som har tatt steget, sier han. Troppen teller 45 stykker, og 11 kommer fra Hordaland og Sogn og Fjordane. Om det blir medalje eller ikke, kommer vi til å se mye fra Skagestad i tiden fremover.

— Det kommer til å bli veldig bra, jeg gleder meg veldig, sier diskokasteren.

Mesterskapet starter 6. juli og avsluttes 10. juli.