Det er Nettavisen som torsdag melder at Avaldsnes' fotballjenter ønsker spillselskapet Betsson som sponsor under kampene i Europa-cupen.

Klubben, som tidligere hadde Tom Nordlie som trener, har søkt Norges Fotballforbund om tillatelse, men NFF sier med all sannsynlighet nei.

– Norsk kvinnefotball fortjener å bli satset på, og det er stadig flere enig i. Da må vi huske at det også koster å satse. En slik avtale vil være svært viktig for Avaldsnes. Målet vårt er å kjempe om Champions League-tittelen, og dit kommer vi ikke med kakelotteri alene, sier styremedlem Frode Nygaard i Avaldsnes til Nettavisen.

– NFF vil på det sterkeste oppfordre Avaldsnes til å droppe alt av samarbeid med en utenlandsk spillaktør, sier Yngve Haavik, fotballforbundets kommunikasjonssjef.

Nygaard i Avaldsnes mener at klubben her er innenfor regelverket.

— Vi tror avtalen blir godkjent, sier han overfor VG.

– Jeg er ikke kjent med at NFF har mottatt noe brev fra Avaldsnes og har så vidt rukket å lese saken. Det dette i realiteten handler om – dersom samarbeidet blir en realitet – er et brudd på avtalen med Norsk Tipping som også Toppserieklubbene er omfattet av, samt et potensielt brudd på norsk lov som Lotteritilsynet må følge opp, sier Yngve Haavik.

PR-manager i Betsson, Mikael Mellqvist, sier spillselskapet har latt seg imponere over Avaldsnes satsting, og ønsker veldig gjerne å være sponsor for klubben.