KFK — Molde 0-6

KRISTIANSUND: MFKs 18 år gamle spissjuvel Thomas Amang med to mål og to assist da han herjet med KFK i cupen.

Molde Fotballklubb hadde ingen problemer med å ta seg videre fra første runde av årets NM. Til slutt endte det med en komfortabel 6-0-seier for de blåhvite, etter scoringer av Thomas Amang (2), Mushaga Bakenga (3) og Petter Strand. At Bakenga i tillegg bommet på et straffespark, viser at MFK hadde full kontroll på oppgjøret.

– Rask og sterk

Blant bortelagets beste var kamerunske Amang. Spisstalentet serverte i tillegg til sine to scoringer to målgivende pasninger på Bakengas scoringer, og var ellers livlig på topp for MFK. Hans andre scoring var en real lekkerbisken, da han fra hjørnet av 16-meter elegant la ballen i det lengste hjørnet.

SCORET TO: Spissen Thomas Amang kan bli en av eliteseriens store overraskelser. Foto: BJØRN BRUNVOLL

– Han er både rask, sterk og kan strekke motstanderlaget. Han er fortsatt svært ung, og har mye å lære. Han var svært god i dag, og skulle vel hatt et straffespark da han i stedet fikk gult kort for filming, sier MFK-manager Ole Gunnar Solskjær om den eksplosive angriperen.Fysikken og den ekstreme spensten fikk MFK apparatet merke for noen uker siden.

– Han har en vanvittig spenst. Jeg var ikke der da det skjedde, men det stemmer at han hoppet i taket på en spensttest vi hadde på stadion, forteller Solskjær.

Vil inn på førstelaget

Amang har blitt byttet inn i det to seneste eliteseriekampene mot Lillestrøm og Start, og gårsdagens kamp var hans første fra start for MFK. 18-åringen håper han snart også er i Solskjærs startellever i eliteserien.

– Jeg håper bare å bli bedre og bedre på trening og komme meg inn i førsteelleveren. Men det er fantastisk stor konkurranse på spissplassene, og det vil bli vanskelig. Men jeg håper jeg kan være med å bidra til at vi vinner serien. Når treneren sier at jeg er god nok til å starte, skal jeg være klar, forteller Amang til Romsdals Budstikke etter kampen.

Han var naturlig nok fornøyd med egen innsats på Nordmøre.

– Det var en god kamp av hele laget. Vi slet litt med vinden, men vi gjorde det vi trengte til å hale i land seieren. Det gikk brukbart for min egen del også. Jeg fikk scoret to mål, samt gitt to målgivende pasninger. Da ble det til slutt en god debut fra start, sier Amang.