KRISTIANSUND FK — MOLDE 0-6

KRISTIANSUND STADION: Den første omgangen bar preg av et nytt og lite samspilt Molde-lag, og selv om laget gikk til pause med tomålsledelse, kunne og burde laget hatt flere i nettet bak KFK-keeper Lekve.

Moldes første sjanse kom etter kvarteret da Agnaldo fyrte av fra 20 meter. Sondre Mehus Lekve i kristiansundmålet måtte gi retur, og Isak Ssewankambo satte ballen høyt over målet fra skrått hold. Men det skulle bare gå to minutter før Molde tok ledelsen ved Thomas Amang. Per-Egil Flo sendte av gårde en presis og god pasning inn i feltet, Amang tok seg innover i banen og avsluttet fra skrått hold. Lekve stoppet den første avslutningen, men da sisteskansen måtte gi retur fikk midtbanespilleren en enkel jobb med å sette inn ledermålet.

Halvtimen var gått, og Mushaga Bakenga ble spilt fri i bakrommet. Spissen feilberegnet spretten litt, og stoppet halvveis opp. Det var akkurat nok til at keeper Lekve kom ut og forstyrret spissen nok til at avslutningen gikk over målet. Men Bakenga skulle få sin revansje bare minuttet etter. Spissmakker Amang la et perfekt innlegg på bakre stolpe, og ¨Mush¨ hadde få problemer med å sette ballen i målet fra kort hold.

Hjemmelaget slet med å ta seg til skikkelige sjanser, men kanskje ble de snytt for straffe da kaptein Joona Toivo felte Mahmoud El Haj inne i feltet. Dommeren vinket spillet videre, og Molde kunne dermed gå til pause med 2-0 ledelse.

I pausen gjorde Ole Gunnar Solskjær to bytter. Inn kom Petter Strand og Eirik Hestad, og det ble straks mer sving over laget. Ti minutter ut i omgangen gjorde KFK-spiller Anders Havneraas jobben letter for Molde da han fikk sitt andre gule kort.

MFK skapte et par halvfarligheter ved Bakenga og Amang, men det var ikke før etter 66. minutter Molde fikk uttelling. Innbytter Petter Strand sendte av gårde et frispark fra 20 meter, og ballen gikk kontrollert og elegant over muren. Utagbart for keeper.

Resten av kampen handlet om to spillere. Thomas Amang og Mushaga Bakenga. Begge hadde satt hvert sitt mål i 1. omgang, men ville tydelig ha mer. Ti minutter etter Strands frisparkperle satte Amang inn sitt andre for kvelden. Spissen fyrte av fra hjørnet på 16 meteren. Ballen fikk en herlig skru over keeper, og suste inn i målet. Spissmakker Bakenga ville ikke være noe dårligere, og satte inn sitt andre på lekkert vis etter 78. minutter. Like etter scoringen ble Bakenga tatt inne i feltet, og dommer Even Myrheim pekte på straffemerket. Trønderen tok straffen selv, men klarte ikke overliste keeper Sondre Lekve.

Hat-trick Bakenga

Selv om Bakenga misset fra straffemerket, fikk han likevel sitt hat-trick. Fra 15 meter avsluttet han kontant, og ballen suste i mål. Spissen som har slitt med spilletid etter at Ole Gunnar Solskjær tok over Molde igjen, var selvfølgelig strålende fornøyd etter kampen.

— Veldig fornøyd med kampen, selv om det selvfølgelig er litt bittert med den straffe-bommen. Ellers må jeg si meg fornøyd med gjennomføringen.

— Alle gjør det de har fått beskjed om før kampen, og derfor vinner vi så klart som vi gjør. Jeg putter tre mål, og personlig kjennes det veldig godt. Jeg vet at jeg må ta vare på de sjansene jeg får, uansett om det er her eller for 2. laget. Vi spilte kamp med 2.laget på lørdag, og jeg scoret også da. Jeg føler jeg tar vare på muligheten, men her i Molde er det veldig stor konkurranse om plassene. Det viktigste for meg fremover er å stå på, men jeg tror dette er en god søknad om plass i elleveren fremover, sier en fornøyd Mushaga Bakenga.

Trives i Molde

— Jeg vil veldig gjerne bli i MFK. Det er det som er hovedprioriteten og målet mitt er å bli her, også etter sommeren. Dette er en fin plass å utvikle seg som spiller, og så lenge jeg får spilletid er det her jeg vil være.

Også manager Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med hat-trick helten.

— Det er alltid kjekt å se målscorere score mål. Han og Thomas hadde et veldig bra samarbeid på topp i dag. Amang hadde vel også assisten på to av målene til ¨Mush¨.

- Er han aktuell til en plass i elleveren mot Bodø/Glimt?

— Han har jobbet hardt i tre-fire uker nå, så han begynner absolutt å nærme seg den formen vi alle vet han kan være i, forklarer Solskjær.